• kvp
    #21
    Az amerikai black friday ugy jon ossze hogy a korabbi keszletet akarjak kisoporni. Amit egyebkent bezuznanak ha nem kel el, mert kell a hely az ujnak.

    Nallunk is van ilyen, de egyreszt sajnaljak a boltok rendesen learazni, masreszt sokszor tenyleg csak 1-1 bemutato peldany marad. Amerikaban is azert verekszenek ossze mert keszlet az mar tobbnyire nincs. Na most kinek kell egy olyan tv ami 2-3 eve megy kicsomagolva a polcon napi 16 orakat, meg akkor is ha tenyleg olcso?

    A csalo boltok egy kerdes, az aremelos learazas mas kerdes, de a valodi black friday az tenyleg arrol szol hogy a bemutato darabokat ne a kukaba kelljen dobni. A nagyon beragadt cuccokat mas akciokban is hirdetik de jellemzoen az arufeltoltes elotti akciorol beszelhetunk.

    Most az hogy Magyarorszagon jellemzoen nem Advent elott vannak a termekfrissitesek es a magyarok amugy se csak karacsonykor vesznek dolgokat az megint mas kerdes es kuluralis-gazdasagi okai vannak. Csak a marketing probalkozik nagyon mint a tobbi ujfajta mesterseges unneppel min pl. a valentin nappal. Ettol fuggetlenul az emberek jelentos resze nem most fog vasarolni hanem kb. ugyanennyiert de mar az egy generacioval ujabb termekeket.