• hawkie22
    #22
    Pontosan, én se adnám fel ezt a részét a dolognak. Sokszor még nyaralni is autóval megyünk repülö helyett (ha az adott tervezett üdülöhely legkésöbb 10-12 óra autózással elérhetö), mert 1. több csomagot tudok magammal vinni (két gyerekkel nyilván van egy csomagmennyiség, aminek mindenképp jönnie kell :) ), 2. mobilabb vagyok az üdülöhelyen, nem kell jármüvet bérelnem, a reptérröl nem kell buszra/taxira/vonatra várnom és akkor és oda megyek az autóval ahova és amikor akarok.
    A másik dolog, mivel olyan állásom van, ami rengeteg utazással jár és idöre kell ott lennem, esetenként reggelente 150+ km-t utazva, ami pl. esetemben hajnali fél 4-es indulást jelent, nem lenne se tömegközlekedéssel, se taxizással és szvsz se carsharing-gel megoldható. Überrel meg pláne. Inkább én okozzam a balesetet, ha már történik, minthogy beüljek valaki mellé hajnali fél ötkor, akit nem is ismerek, azt az út alatt meg fának hajt, mert mondjuk csak 3 órát aludt, viszont tovább überezik, mert kell a lóvé.
    Kösz, de inkább nem. Megtehetem, hogy saját autót tartok fenn (söt, a feleségem autóját is én fizetem, a gyerekek miatt kell két autó, mivel a munkám miatt pont akkor nem vagyok még/már otthon, amikor a picik a bölcsibe/oviba mennek, ráadásul többnyire 2-3 napot nem vagyok otthon egyszerre, így valahogy páromnak is mennie kell melózni), pár évente cserélhetem, ha jónak látom és egy pár éve leszoktam a használt autók vételéröl is.