• ximix #63
    Magyar Farmer Zambiában
    https://magyarfarmerzambiaban.blog.hu/

    Afrika az érdekes hely, az irigység és a babona sok probléma forrása sajna.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Kaja van dögivel, nincs itt éhezés, egy ismerős csak a kenyereket szedte össze a helyi lakótelepi kukákból, sertéseknek és hetente volt 5-6 zsák száraz kenyere, pedig állítása szerint csak a javát szedte össze.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    A bogarak persze eltűnnek, de ez egyrészt az intenzív, monokultúrás talajművelésnek köszönhető, ahol a talaj már csak azért van, hogy a növényt ne fújja el a szél, mert minden tápanyagot pótolnak és állandó vegyszeres védelem alatt áll, mivel a vegyszerek nem válogatnak irtanak minden káros és hasznos életformát.
    Ezért van az, hogy a kis ember "gazos" földjén a körbálán ül az egerészölyv a bokor szélén meg a róka figyel, míg a nagygazdásságok "steril" földjeire még a madár se száll le, mert nem találnak semmi ehetőt.
    Valami rossz tanmódszer, vegyszergyártó lobi, kényelem és lustaság... tudja fene mi történt, de az út az rossz amin járnak, szerintem.