• Archenemy
    #51
    "A vége az egy rasszista baromság nem teszek az emberek közé fontossági sorrendet. "

    De raksz. Mert te itt európaiaknak mondod azt, hogy túlnépesedik a bolygó -> ne vállaljanak gyereket. A bolygó azonban nem Európában népesedik túl, hanem Afrikában. Te mégsem ott hirdeted a remek eszméidet, hanem itt.

    Tehát ami történik, ha BÁRKI is hallgat rád, akár csak annyiban, hogy megerősíted a hitében, vagy az továbbmondja az eszméidet azoknak, akik közt lesz egy olyan aki hallgat rá: egy fehér gyerekkel kevesebb lesz, hogy egy fekete gyerekkel több lehessen. Ez az, amit te, a nemrasszista, okozol.

    "Ha meg is néznéd amit linkelek"

    Amit linkelsz, abban az is benne van hogy a jelenlegi termőföldnek alkalmas területek 35%-a van kihasználva. Az viszont nincs benne, hogy a most termelt kaja fele fölöslegbe megy. Még a mai termelés mellett is brutális, kihasználatlan kapacitás van. Mit gondolsz, miért jár a parasztnak támogatás azért, hogy NE termeljen? Mert brutális túltermelés lenne, azért. Annyi kaját lehetne csinálni, hogy belefulladnánk. És igen, vannak nagy munkaerőigényű meg nagy ökológiai lábnyomú kaják is. Algán meg rovaron viszont nem 20mrd, de 400mrd ember is el tudna élni. És azt is elfelejtik a népességtől félők, hogy a sok ember: sok elvégzett munka, gyorsabb tudományos haladás, nagyobb választék a művészetek terén, és így tovább. Nem véletlen hogy most van technológiai robbanás, mert sokkal látványosabb ha 7 mrd ember dolgozik, mint mikor 100 millió.

    Ráadásul a népességnövekedés üteme csökken, 2050 körül fog tetőzni. Nekem elég hasraütésszerűnek tetszik, hogy 7 mrd embert még elbír a bolygó, de átmenetileg 10 mrd-t már nem.

    Hogy akkor miért van éhezés? Mert szegénység van, mert képzetlenség van, mert rossz az infrastruktúra. Ugyanis hiába termelhetne meg a magyar paraszt 5x ennyi kaját is "az éhező afrikának" (ami megint egy faszság, mert érdekes módon az ott élő fehér telepesek nem éheztek), ha azok nem tudják megvenni, képzettség és munkaetika híján nem tudják maguknak megtermelni, illetve nem lehet oda hatékonyan elszállítani. Ezek gondok, de ezek akkor is gondok lennének, ha összesen 100 ember élne ott! Akkor se lennének se gazdagabbak, se okosabbak! Tehát megint: nem az emberszámon múlik.