• kvp
    #4
    "Nekem úgy tűnik, ha ezt a tengeribetegséges szindrómát nem tudják hatékonyan eliminálni, akkor a VR-ból soha nem lesz semmi."

    A cikk nagyobbik resze az AR-rol szol. Gyakorlatilag szemelyes HUD mindenki ele, amin folyamatosan latja a valodi vilagot es azon kivul a rahelyezett virtualis tartalmat. Nagyjabol minden FPS es egyeb first person nezetu jatek ilyennel rendelkezik. Kepzeljunk el egy ilyet a valosagban, ami lehetove tenne, hogy ami most kijelzokon jelenik meg, azt a szemunk elott lebegve lassuk.

    Meg lehet csinalni? Vegul is igen. Jo ez nekunk? Na ez mar egy nagyobb kerdes, bar hasznosnak hasznos. Elvegre ki ne akarna latni a facebook adatfolyamat a nap 24 orajaban a latotere sarkaban, ugy hogy minden fontos hirdetes pont a szeme ele ugorjon fel? Vagy ha ranezek a buszon egy lanyra, akkor a feje mellett lebegve lassam a facebook/instagram/stb. profiljat? Esetleg a buszra mar ki se lenne irva, hogy melyik jarat, csak a facebook-os AR nezetben tudnam leolvasni, hogy a 4-6-os villamospotlo ert be eppen a megalloba... :-D

    ps: Es varhatoan cserebe semmi mast nem ker majd a facebook, csak folyamatosan adjuk at nekik a szemuveg altal keszitett audio es video stream-et, a foldrajzi koordinatainkkal egyutt, tetszoleges felhasznalasra.