Pathfinder Kingmaker
-
Crasher99 #279 Sokat játszottam vele a bétában most pedig Unfair-en tolom, köszönöm szépen. A rinyálásod pedig hidegen hagy. "Nem indokolt a jelenléte (néha a mennyisége)" Ki szerint nem indokolt? Szerinted? Lehet, hogy nem félszemű, 12 Dex-es rangerekkel meg hasonló különleges hópihe karakterekkel kellene nekiállni a dolgoknak hanem rendesen összerakott partival akiknek a képességei és a varázslataik is megfelelőek.
Kedves Iwb:
Engem kirúghatsz akármennyi képzeletbeli asztali társulatból attól még semmi sem fog változni. Láthatóan a te bevett módszered az, hogy annyiszor rohansz a falnak amíg át nem töröd és közben olyan képzeletbeli limitációkat teszel a játékba mint pl. "amiről a karaktereimnek semmi fogalma nem lehetett". Persze, hogy nem lehetett hiszen nincs saját eszük, neked kell gondolkozni és előre látni és a szabályrendszer ismeretében a legjobbat kihozni belőlük.
Továbbá sehol sem írtam, hogy a load game az jó design, pusztán rávilágítottam, hogy már azzal is olyan szinten befolyásod van a játék menetére, hogy az elképesztő. Ezért is van. Innen kezdve minden powergamer utáló szitkozódás értelmetlen.
Ehhez tartoznak még az általatok felhozott opcionális harcok. Régen sem voltak kiírva, hogy "hé gyökér még nem vagy legalább 7-es szintű úgyhogy takarodj innen" és hasonlók ha valami komoly szörny következett hanem az ember előre felderített, használta a józan eszét pl. "ezt elég kemény szörnynek tűnik" vagy és ez a legfontosabb, ismerte a rendszert és tudta, hogy mi micsoda és hogyan lehet a legoptimálisabb módon legyőzni, pl. milyen védelmi buffokat kell feltenni ellene.
Persze aki szereti, hogy a karakterei félisteni erősségűek minden ok nélkül azoknak találták ki a "Story" nehézségi szintet. Javaslom nektek is.
Én azért szeretem az ilyen játékokat mert nincs emberi DM akinek rinyálni lehet, hogy "jaj légyszi, had dobjak még egyszer, tudom, hogy félkarú a karakterek és emiatt -5 minden támadása de...." Nem! Itt neked kell mindennek fölé kerekedni és kegyetlenül kihasználni mindent ami a rendelkezésedre áll.