• TokraFan
    #15
    Csak erről egy fotelből okoskodni egyszerű, de más a gyakorlat!
    Tessék, holnaptól ne internetezz, ne nézz TV-t, ne moss/mosogass mosógéppel, ne vasalj, ne használj semmilyen elektromos szerszámot (fúrógép, csiszoló stb.), a füvet se elektromos fűnyíróval nyírd, számítógépet/telefont dobd ki, satöbbi...
    Ugyanis ezek mindegyikének használata pocsékolás, pocsékolod a drága energiát!

    annak ellenére, hogy fentiek semmiben nem különböznek az élelmiszer pocsékolástól, kétlem, hogy holnap azonnal leállna bárki is az elektromos eszközök használatáról. Pont úgy nem fog érdekelni senkit, hogy este kidobja a maradékot.
    A sertéses példa meg hülyeség. Ma már nagyon sok városban/faluban nem is tartható sertés (pl. nálunk sem, pedig 3000fős településen élek), de ha tartható lenne, akkor sem tartana senki, maximum csak aki nagyon ráér vagy kifejezetten ebből akar megélni.
    Nem akarjátok felfogni, hogy megváltozott a világ. Nem a 60-as években vagyunk, ma már más minden, egy átlag család férfi/nő tagja is dolgozik, aztán gyerekekkel rohangálnak különórákra, nincs arra idő, hogy sertéseket b*sztasson, meg reggel 5-kor csak azért keljen fel, hogy a moslékot odatolja a disznó elé. Aztán meg vegye fel az öltönyt és irány a munka? Vagy hogy gondoljátok ezt egészen pontosan?
    Eszembe nem jutna sertést tartani, mi a fenének? Azért van az ipar/mezőgazdaság, hogy ott oldják meg ezt a munkát, az emberek zömének más dolga van.