Sekiro-Shadows-Die-Twice-banner.jpg
  • Tinman #1206
    Nem olvasom a topikot, de átfutni átszoktam, hátha akad spoiler free vélemény. Na most azt hiszed, hogy jöttem okoskodni, meg pofázni fing nélkül, hogy benned van a hiba. Aztán nem.

A megjelenés előtt Árnyvadász kollégának már megmondtam, ha a Nioh első boss harcát pain in the ass-nek érzi, akkor baromira nem értem a Sekiro megvásárlását, főleg úgy, hogy nála a DaS-ok se pörögtek végig. Előre megmondtam, hogy a From eggyel magasabb fokozatra kapcsol majd direkt és véletlenül sem azért, hogy szórakoztasson. PEDIG a DaS még vastagon szórakozás volt, meg mellé tisztességes kihívás. Nem egy nagy kunszt olyan játékokat gyártani, ahol a végletekig felqrm a nehézséget csak azért, hogy aztán mindenki ingyen reklámként az én játékomról beszéljen.

Na de milyen szájíz marad egy ilyen análszonda élmény után a játékosban? Pont olyan, mint ami most nálad is van. És ez jó? Ez senkinek sem jó, de valójában a fejlesztőnek nem jó.

A DaS 3-nál én is megmondtam, hogy ez így nekem kevés. Sok a recycled elem, sok az önismétlő húzás, beleerőszakolták a BB feelinget egy Soulsba, ahelyett, hogy vitték volna tovább a DaS 1-es kedvelt formulát... több, mint fél évig a játékmenetet érintő hibáik is benne voltak. 1x végigtoltam, bele se izzadtam különösképpen, de abszolút nem éreztem azt, amit a DeS, DaS 1, sőt a DaS 2-nél! A DaS 2 Scholarnál már egyértelműen érezhető volt, hogy ezek már nem szórakoztatni akarnak, csak arra játszanak, hogy Ninja Gaiden nehézséget emlegessen mindenki a játékuk kapcsán.

Érdekel a Sekiro, de a From-ban a Scholar és a 3. rész óta én már nem bízom.

Egyébként a Nioh Complete-et tolom. Az alapjáték már lepergett, kiválóan szórakoztam (nyilván PC-n), blaszfémia vagy sem, de nálam röhögve 9/10-es a cucc. Az 1. DLC végén járok, itt már jóval komolyabb a nehézség, de továbbra is azt érzem, hogy még mindig szórakoztatni akar a játék és ez jó. Ha a Sekiro inkább csak állandóan szopatni akar és összekeveri a kihívást az elmebeteg japó megoldásokkal, akkor az egy hibás húzás már megint a From részéről.