• NEXUS6
    #153
    É-Korea szerintem a legautentikusabb példa arra, amit itt bundasjezus felvázolt. Kérnék egy jobbat. Ahol a bemutatott rendszerből fakadó korlátok mellett, azok ellenére is megfelelően jók a demográfiai mutatók, az iskolázottság, a várható élettartam, a közbiztonság és emellett a jelenleg vezető államokkal összvethető mértékben kreativak tudnak lenni az emberek.

    "Szóval a fenntartható fejlődés a ti olvasatotokban egy középkori, max XIX. színvonalon történő, évezredekig, kihalásig tartó vegetálást jelent"
    Ezt megint te mondtad. Ilyet senki nem mondott. Aztán lovagolsz rajta, hogy megmondtad nekünk a tutit a nem is létező állításainkra. "
    OK vegyünk egy példát. Területi integritás, állami szuverenitás fenntartása. Ahhoz hogy ez meglegyen több ezer fős katonai alakulatokat kell működtetni. Ezek ellátásához egy helyen kell lennie a logisztikának, az alakulatot kiszolgáló más szervezeteknek, termelő kapacitásnak. Egy ilyen alalkulatot tehát rögtön egy több tízer fős városba kell telepítened. A több tízezer fős város ellátásához is ki kell építened a szükséges rendszereket, nem elégséges, hogy a környező mezőgazdasági közösségek csak önfenntartásra vannak berendezkedve, kell a felesleg.
    Ha ezt nem akarod megcsinálni, akkor valamelyik szomszéd állam megcsinálja és mivel ilyen képességed nincs ezért mint kés a vajon átgyalogol rajtad.
    Már is visszajutottunk a jelenlegi rendszerhez, mint szükségszerű megoldás.
    Hogy jutunk el a tiétekhez, hogy tartjuk fenn, ha nem egy direkt elnyomással?
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2018.08.16. 14:16:00