• NEXUS6
    #152
    "Én próbáltam felvázolni megoldási javaslatokat, amelyekről nem állítottam egy percig se, hogy hibátlanok. De valamilyen irányba el kell indulni."
    Miért kéne? Miért ebbe az irányba kéne? Mi szerinted a probléma a jelenlegi rendszerrel? A problémára keress választ és ne valami paraszt romantikára húzd rá az ideológiádat!

    "Ha egy katasztrófa során a város el lenne vágva az utánpótlástól, pár napon belül éhen és szomjan halnának az emberek. Városok azért jöttek létre, mert a társadalom eljutott egy olyan fejlettségi szintre, főként a mezőgazdaságban, hogy nem kellett mindenkinek a földet túrnia az életbenmaradáshoz, ..."
    Így van, de amíg nincs katasztrófa, addig a városnál nincs jobb, nincs célszerűbb megoldás, hogy a humánerőforrást a termelő szervezetekhez közel tartsd és el is lásd őket.

    "Figyelmedbe ajánlom, hogy az ipari forradalom előtt is volt élet, volt rendőrség/csendőrség/tűzoltóság és orvos, akár falvakban is. "
    Figyelmedbe ajánlom, hogy nem, nem volt! A rendőrség, a tűzoltóság, a közegészségügyi rendszer az államokban az ipari forradalom környékén kapott állandó szervezett, a maihoz hasonló formát.

    "Igen, én is pontosan ezt írtam, igaz? Pontosan erre utaltam a home-office-szal... Vasmunkások tömegét akartam home office-ba rendelni. Magadat nevetteted ki."
    A szmájli gondolom nem jött le a végéről.

    "Nagyon egyszerűen eldöntheted magadról akár odahaza is. Azok, akik amikor egy problémával szembesülnek és azt a kérdést teszik fel maguknak, hogy miként oldhatnám meg ezt a problémát, na ők tartoznak abba a bizonyos 10%-ba. Az olyanok mint te, akik pedig folyton azon agyalnak, hogy az adott problémát miért nem lehet megoldani, ők tartoznak a maradék 90%-ba. De megnyugodhatsz, van átjárás a táborok között még számodra is."
    Teljesen megnyugodtam, hol lehet belépni ebbe a szélsőséges zöld terrorista szervezetbe, ahol az alant felvázolt jövőkép milőbbi megvalósulásán munkálkodhatok?
    Mégegyszer kérdem, mi is az a probléma, aminek a megoldása egy ilyen brutálisan primitív társadalom bevezetése lenne?
    Az egyetlen szempont, hogy ne bocsássunk ki CO2-t? Hát miért nem ezzel kezdted? Erre mondok én is pár technikai megoldást és még csak ki sem kéne irtanod az emberek 90%-át. ;)