• NEXUS6
    #146
    Jézus! Ezt szerintem gondold át mégegyszer! :)

    "Alapvetően a városi életformát fel kell számolni. A városoknak csak közigazgatási, egészségügyi funkcióik lehetnének."
    Értem. Csak néhány kérdés: Hova férnek el az emberek. Nem azért lakunk városban mert buli, hanem mert ennyi emberre levetítve csak így vagyunk képesek fennmaradni. Vagy is az ember által lakott területet meg kéne 10X-ezni, vagy is minden természetes élőhelyet fel kéne számolni! Hogy biztosítod egy ilyen szétszórt település szerkezetnél az infrastruktúrát, a közműveket, a kommunikációt, a vizet, az energiát, a közbiztonságot, a közegészségügyet, az ellátást, áruszállítást? Mennyi idő alatt ér ki a mentő. A jelenlegi percekben mérhető helyett, bizony ez órákat jelenten valszeg.

    "A globális kereskedelmet meg kellene szüntetni. Országon belül és a falu határában kell megtermelni a legfontosabb élelmiszereket, nem pedig áthajóztatni a fél világon."
    "Ahol lehet, kötelezővé tenném a home office-bevezetését."
    Már a neolit korban is ezer km-ekre szállították az obszídiánt, a borostyánt, az okkert. Az emberi civilizáció alapja a termékek cseréje, ezt te simán megszüntetnéd.
    Látom magam elött a home-office vasmunkásokat! XD

    "A számítástechnika eljutott már arra a szintre, hogy az irodai feladatok nagy részét otthoni számítógépről is el lehet végezni."
    Aha, hogy csinálsz számtek eszközöket, ha nincs nemzetközi kereskedelem? Ritka földfémeket 1-2 helyen bányásznak, most azért olcsó viszonylag az ilyen termék mert nagymennyiségben 1-2 helyen gyártanak alkatrészeket nagymennyiségben az egész világon. Minden országban ki kéne építeni a teljes gyártókapacitást, ez mennyire lenne hatékony, vagy környezetbarát?

    "Megszüntetném a fapados repülőjáratokat és drasztikusan csökkenteném a repülőutak számát." XD a fentiek után egy ilyen középkori társadalomban hidd el nem is lenne rájuk igény.

    "Termelőközösségeket hoznék létre a falvakban és a monokultúrás, gépesített mezőgazdaság helyett permakultúrás és erdőkertes gazdálkodást vezetnék be.Az étrendből ki kell szorítani a húst. Csak a vasárnapi ebédnél lehessen hús az asztalon. "
    Ennek hatására nyilván töredékére esne az elérhető terméshozam, szal simán éhinség lenne, úgy hogy a húst nem neked kéne betiltani, hanem eleve nem is jutna az embereknek.

    "Az autót, mint magántulajdont tiltanám. Általánosan bevezetném a carsharinget. Népszerűsíteném és fejleszteném a kerékpáros közlekedést, a tömegközlekedést és a hozzá tartozó infrastruktúrát. "
    Hát milyen autókról is beszélünk, ki gyártana egyáltalán ilyeneket? Nyilván nem kéne betiltanod ezt sem, mert pár évtized alatt eltűnnének. Ja és mivel hajtanád őket, mert olajat kéne bányászni, azt finomítani, stb.

    "És még lehetne sorolni az ötleteket.".... LOL én neklem ennyi azért pont elég!

    "Tehát szó sincs arról, hogy vissza kell fejlődnünk a középkorba. Arról van szó, hogy csökkentenünk kell a felesleges fogyasztásunkat és a legszükségesebbeket tartjuk meg (egészségügy, kutatás-fejlesztés, oktatás stb.) Nem lesz shoppingolás a bevásárlóközpontokban és a szórakozási lehetőségek is a mennyiség helyett a minőség irányába változnának. Bőven lehetne mit tenni. Ha a társadalom fogyasztását 50%-kal csökkenteni tudnánk, úgy, hogy megtertjuk civilizációs vívmányainkat, akkor megmenekülnénk és jelentősen csökkenthetnénk a globális felmelegedés következményeit. Ezt hívnák az igazi fenntartható fejlődésnek."
    Igen ez így van! Neeem! XD
    És tudo mi alegcsodálatosabb, hogy van olyan mintaország, ahol szinte minden egyes javaslatodat már megvalósították, úgy hívják, hogy Észak-Korea, hivatalos nevén a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság. XD

    "Véleményem szerint a társadalom 10%-a alkalmas arra, hogy egy ilyen társadalom építésében részt vegyen. A maradék 90%, elnézést a kifejezésért, de csak a létszámot gyarapítja. Fásult, lusta, tehetségtelen, rosszindulatú, ostoba emberekkel nem lehet változást elérni, hiszen ők maguk a káosz okozói...."
    Hú ezek komoly szavak. Csak egy kérdés: honnan a faxból tudod, hogy te magad is nem-e pont a semmirekellő 90%-ba tartozol bele????