• NEXUS6
    #143
    Nézzük a végéről a dolgokat. Ha hirtelen változik a klíma, akkor az kihaláshoz vezet. Abszolút így van. De speciálisan nézzünk egyetlen állatfajt, az embert. Változik-e jelenleg olyan gyorsan a klíma, hogy az kihalási eseményt idított volna el az esetében?
    Hát nem! Európában nem azért fogyunk, mert xar a klíma, a fejlődő országokban, meg egyelőre tart a népesség robbanás. A klíma hatása a népességre jelenleg nem kimutatható szinten van.

    Más fajok viszont pusztulnak ki rendesen. Valóban, csak éppen azok akkor is kipusztultak, mielőtt bedobtuk a köztudatba, kimutattuk, hogy a klíma változik.
    A fajok elsősorban az emberi környezetátalakító tevékenység miatt pusztulnak ki, a beépített terület terjeszkedése, a környezetszennyezés és megint csak kevésbé a klimatikus változások miatt.

    Az a gond inkább, hogy a klímahisztéria eltereli a figyelmet azokról a tényezőkről, amelyek miatt valóban romlott a bioszféra állapota és már a 60-as években is megvoltak és pusztították a környezetet.

    Olyanok vagyunk mint a békák a lábosban? Feltétlenül, csak már a levest jól megfűszerezték, és valójában nem a melegbe fogunk belepusztulni hanem hogy a só lemarja a bőrunket.