• dyra
    #141
    A társadalom már felismerte. Csak nem tud vele mit csinálni. Mindenki benne van a társadalom szövetében és abból nincs kibújás.

    Kb úgy kellene mindenkinek élnie mint ennek a csajnak http://hvg.hu/elet/20161212_a_vilag_legnagyobb_szelhamossaga_a_civilizacio_jurta . De ez egyszerűen képtelenség.

    Még ezek a magvafalvások is használnak gépeket https://okofaluszervezes.blog.hu/ amellett rengeteg földet használnak. Meg nem is hiszem, hogy az emberek egész nap bogyókat akarnak gyűjteni meg földet túrni és állatott tartani. Jó ilyen helyekre kimenni nyaralni 1 - 2 hetet ott ellenni de amúgy mi már ezen túl vagyunk.

    Fel készülni a felmelegedésre az a legjobb stratégia.

    Amúgy az olcsó energia tényleg nem jó, ez számtalan példából látszik. PL a városomban gyerekkoromban sokszor volt vízhiány. Nagyon olcsó volt a víz. Az emberek nyitott slaggal mosták a kocsit sokszor egyenest a csapból a csatornában. Aztán a víz már nem annyira olcsó és jó ideje nem kellett vízkorlátozást bevezetni.

    Ilyen az emberi természet. Ami olcsón bőségesen rendelkezésre áll azt pazaroljuk. Látható ez több területen pl élelmiszeripar. A kaják jó nagy százaléka végzi a kukába. Nagyanyám mindig elszörnyülködik (majd 100 éves) mikor olyan filmet lát ahol kaját dobálnak. Neki ez abszolúte felfoghatatlan az én generációm meg brahiból csinálja.

    Az olcsó olaj se tett jót nekünk, ellepett minket az import "szemét". Sok helyi ipart ki is nyírt. PL ruhaipar. Utazgattatjuk a cuccokat mert megéri. Így lesz a spanyol meg a holland paradicsom olcsóbb mint a helyben termett (nem csak a gyártástechnológia miatt).

    Ez a globalista világ már nem engedi el ezt. Mindenhol gebasz lenne ha ezen változtatnák.

    De ha felemelik az árakat azzal sem csinálnak feltétlen jót mert pl a gáz mostani viszonylagos drágasága miatt sok helyen szó szerint mindent elégetnek. Azt gondolnád a kis hegyi falvakban jó a levegő erre kiderül, hogy télen rosszabb mint Pekingben.
    http://hvg.hu/idojaras/20151106_A_hegyekbe_menekulne_a_szmog_elol_Meresek

    Jobb lenne ha gázt égetnének.

    Az olcsó áramnak is ez lesz a hozadéka (és már ez is). Még több elektromos kütyü. Mindenhol szenzorok , kamerák, reklámtáblák, és egyéb elektromos kütyük lesznek. Minden ott lesz a zöld címke közben növekedni fog a fogyasztás plusz a kütyük legyártása logisztikázása miatt még a CO2 kibocsájtás is.

    Fényszenezettség. Bejöttek a led égők erre a fényszennyezettség egyre nagyobb.
    http://gyorplusz.hu/cikk/161813.html

    Ki tudja ennek milyen következményei lesznek a mentális állapotunkra olyanokról nem is szólva, hogy az éjszakai állatoknak nehezebb lesz a dolguk ami biztos, hogy lenyomatot hagy az evolúciójukban.

    Az a helyzet annyira sok dolgot kellene megoldani KB egyszerre ami ezzel a társadalommal kb kizárt. Megosztottak vagyunk, nincsenek közös céljaink. és úgy általában tojunk az egészre. De sajnos mást nem is tudunk tenni.

    Személy szerint szelektíve gyűjtöm a hulladékot a hulladéksziget ahova járok ezerévente van elszállítva a konténerek körül hegyekben áll a petpalack a kartonszemét sok konténerben full más szemét is van mint ami lehetne az emberek jó része nem képes értelmezni a tárolókra írt szöveget.

    Tegnap Lilafüreden voltam 100 forint a WC az emberek egy része emiatt a vízesés melleti részre megy dolgát végezni átható húgyszag és törlőkendők mindenfelé. A Lilifürediek meg csesznek vele foglalkozni a bodék környékén rend van , hogy mi van 100 méterre az már senkit nem érdekel.

    Őszintén kérdezem mit vársz te ettől az emberanyagtól? Primitív bunkó a jó része. Naponta látom, hogy a kocsiból a hamust egyszerűen kiönti a kolás palackot kidobja, a rágót úgyszintén a lakótelepiek jó része a kutyájának a szarját nem szedi fel.

    Reménytelen. Állatok vagyunk. Semmiben nem különbözetük tőlük. Zabálunk, dugunk, amíg van terület. Ha elfogy elvesszük mástól. Pont így viselkednek az állatok. Előre tervezés nuku. Összefogás? Ahhoz kb még kell vagy 500 év. Akkora talán az emberiség kulturálisan eléri azt a szintet ami ahhoz kell.


    Utoljára szerkesztette: dyra, 2018.08.15. 22:43:40