• kvp
    #4
    "Egy vak ember esetében viszonylag könnyen észrevehető ha megjátsza a vakot. Egy autista esetében ez már nem ilyen 1xü."

    Egyertelmuen azonosithatova kell tenni a keszuleket, ami jelzi, hogy csak limitalt a tudasa. Az illetonek pedig igazolvany kell, amivel bizonyitani tudja, hogy neki erre szuksege van. Ugyanugy ahogy a mozagasserult igazolvany is kell a mozgasserult parkolohely hasznalatahoz. De a vakvezeto kutyahoz is jar megfelelo kisero papir. Moziba vagy muzeumba a belepeskor ellenorizni kell, hogy valodi-e az igazolvany, tenyleg az abban szereplo ember hasznalja-e a keszuleket es tenyleg modositatlan segedeszkozrol van szo. Barmelyik nem teljesul, az buncselekmeny (sokkal sulyosabb mint a titkokban filmezes).

    Egyebkent a fenti megoldas azzal a hatalmas elonnyel jar, hogy a tobbi ember is tudomast szerez arrol, hogy az illeto autista, hiszen ra van irva a homlokara. (marmint a keszulekre) Azzal jopar konflitkus elkerulheto ha az emberek legalabb egy resze tisztaban van a problemaval.