• NEXUS6
    Honnan szerzel metánt? Aztán te mit is csinálnál egy metán légkörben, mert lélegezni abban sem tudsz, ha meg oxigént is adsz hozzá, akkor az nem kellemes egy reakció?!
    Talán, ha a földi nyomás 1/4-ének megfelelő 90% százalék körüli oxigén légkört tudnánk csinálni az lenne a legjobb megoldás. Kár, hogy esélye zéro annak is.

"Egy lehetséges megoldás fúziós reaktorok által táplált elektromágnesekkel mesterséges erőteret létrehozni."
    Hú, én szerintem meg egy térugrásos űrhajóval csak el kéne menni a Naboo-ra, azt mondják ott jó a klíma.

"Egy másik lehetséges megoldás lemeztektonikai folyamat beindítása a Mars kérgében.
    Itt jöhet szóba a Musk által említett atomrobbantás,de nem "gyenge"atombombákkal,hanem még a Cárnál is erősebb-200Mt-s!!!-hidrogénbombák felrobbantásával vmelyik marsi tűzhányóban...Egy másik megoldás aszteroida befogása és ütköztetése a Mars-sal.."
    Őöööö, ahogy tudom ez azért nem olyan egyszerű, de azért Musk jó kis rakétákat épít, mondjuk pont az a végzettsége, de ez legalább annyira jó ötletnek tűnik, mint a barlangimentő tengeralattjárója.
    Ismereteim szerint a lemeztektonikai mozgásokhoz jelentősen hozzájárul, hogy a Földön jelentős mennyiségű víz található, ami megváltoztatja a közétek fizikai tulajdonságait. Hát sajnos víz sincs a Marson, szal azt is kéne oda vinni, és ha már viszünk, akkor a nitrogént is odaszállíthatnánk, ami a földi légkör 70%-át adja, csakhogy a növények, meg az állatok is hozzájussanak ehhez a fehérje szintézisük biztosításához.

Asszem ezekre kicsit várni kell még. ;)