camper#24
"Valós érvek helyett ismét csak visszatértél a személyeskedésre "
Csak arra rejtett személyeskedésedre reagáltam a szintnek megfelelően melyben azt taglalod, hogy a taxihoz nem kell atomfizikusnak lenni. Valóban nem, de ebből nem következik egyenesen az, hogy egy atomfizikusnak menne.
Te összekevered a valós költségeket azzal, amit az uber lekönyvel magának. Hogy egy ilyen rendes liberális cég füllentsen, na nem máár.. kizárt dolog. Két éve vásároltak - ez a lap is lehozta - 100.000db Mercedest. Hogy minek azt nem tudjuk, hisz ők nem taxivállalat és sosem lesz az. Azt sem tudjuk hol van az a 100.000db Mercedes, észrevennénk őket az utakon hidd el nekem. Lehet, hogy 100.000db garázsban vannak. Vagy az is lehet, hogy egy nagy garázsban állnak, amiben elfér 100.000db Mercedes. Mondjuk egy ilyen nagy garázst talán még az űrből is látni.
De ez semmi mert tavaly meg 24.000db Volvot rendeltek, hogy ezek hol vannak... hát a fentiek alapján én arra tippelnék, hogy közvetlen a Mercik mellett.
"Azonban ha taxisok a bekerülési ár+50% -os fogyasztói árszinten dolgoznak"
Ebben a vitában írtam le neked, hogy 25% az az 50 ahová csúsztatni szeretnél, miért nem mondtál még nagyobbat, legyen mindjárt 100 és akkor tök kedvezően alakul számodra a matek. Vagy merjünk nagyok lenni, számolj mindjárt 200%-ból, és amelyik taxis nem ad neked pénzt az utazás végén az igazából téged kirabolt.
Linket kell adjak ahhoz, hogy igazoljam az uber innovációja mindösszesen annyi, hogy kétharmad áron fuvaroz? Magyarországra 140 forinttal törtek be és miután megvetették a lábukat ebből lett 180Ft. Te azt hiszed, hogy Svájcban, ahol épp ugyanannyi az üzemanyag mint nálunk és olyanról, hogy 27% áfa még sosem hallottak 180Ft/km díjjal jár az uber? Mert elméleted szerint annyival kellene neki. Ehhez képest a helyi taxiár kétharmada a svájci uber ára. Most, hogy megdőlt - újfent - az elméleted mi lesz, gyártasz újat? Megint egy olyat ahogyan te azt el tudod képzelni?
"neked valójában nem a konkrét céggel van gondod hanem a modellel"
Ez kétségtelenül igy van, valóban ez az üzleti modell az amitől habzik a szám. Hogy még érintett is vagyok az csak rátesz egy lapáttal, de épp igy habzik a szám az összes ilyen "felelőségvállalás nélkül közvetítünk bármit pénzért" modelltől. Ezek csak szimpla élősködők, melyek a vásárló és az eladó közé épülnek be iszonyatos pénzt kaszálva.
Ha valaki valamit pénzért közvetít az a minimum, hogy felelőségvállalásra is legyen kényszerítve. Ez a legalja szint ami elvárás kellene legyen vele szemben.
Csak ha felelősséget kell vállalni, akkor már nem annyi az annyi, ugye. Az már nem szabadrablás, ott már tevékenykedni el, embereket fenntartani, tartani a hátunkat is időnként nem csak a markunkat. Ott már nem végeztetheted el a saját munkád egy "pontozd le az eladót" illúzióval.