camper#16
Nekem úgy tűnik ez a vita számodra már rég nem az uberről szól, hanem a te renomédról. Ha már beleszálltál ebbe a vitába, akkor ezt meg kell nyerned. De ezt nem fogod megnyerni, ehhez ugyanis a matematika szabályait kellene átlépned. Ez pedig még a világon senkinek sem sikerült, meglepődnék ha te lennél az első.
Úgy vitázol, hogy még az alapokat sem érted. Ezt most nem sértésből irom, ez tény. Még azzal sem vagy tisztában, hogy az uber nem fuvaroz. Neki ezzel kapcsolatos költségei nincsenek.
Itt jegyezném meg zárójelben, hogy volt ilyen próbálkozása - mert már nem tudja hova tegye a pénzét és hogyan jelenitsen meg minél nagyobb költséget - egy éven belül bukott a projekt (Magyarországon fél éven belül bukott volna).
Tehát ott tartottunk, hogy az uber nem fuvaroz. Az uber egy szimpla applikáció, ami egy számítógépről fogyasztja az áramot. Szerepe az hogy költséget csökkentsen, ne kelljen fenntartani erre egy teljes kollektívát, telefonosokkal, diszpécserekkel, ellenőrökkel, könyvelővel és igy tovább. De amit te nem értesz azon túl, hogy az uber nem fuvaroz, hogy ez a költségcsökkentés nem a taxisnak készült, hanem az ubernek.
A taxisnál ez a költségcsökkentés nem jelenik meg, sőt, az uber a többszörösét kéri annak amit a helyi fuvarszervezők - pedig az sem kevés nekem elhiheted.
A taxisnak a forgalomból - miután kifizetett mindent és nem hibázott - 25% marad meg. Ez az ő fizetése. Én nem tudom te mit képzelsz taxisfizetések mögé, bár a megjegyzéseid alapján vannak elképzeléseim. Ez a 25% matematikai tény, ha nekem nem is, a matematikának csak hiszel. Az uber egészen pontosan ezt a 25%-t kéri el a sofőrtől. Milyen liberális.
És te azt ajánlod a taxisoknak, hogy tessék menni uberezni. Ez a te elegáns és európai megoldásod. Szerinted az a megoldás, hogy helyezkedjenek el annál az ubernél amely kis hazánkban két éven keresztül tevékenykedett mindenféle engedélyek nélkül, az adózási rendet teljes mértékben figyelmen kívül hagyva és ha ellenörök léptek be rendszerbe azon mód kizárta őket. Két év után elégelték meg ezt a taxisok és forgalomlassítással hivták fel a figyelmet a problémára - hangsúlyozom két év után, nem első nap, pedig első nap is bőven jogos lett volna - és te ezeket a taxisokat megrovod, mert hogy ők milyen agresszorok, elnyomják a konkurenciát és hogy szegény uber.
Ez a véleményed neked, egy európai vállalkozónak erről a sztoriról, egy olyan vállalkozónak aki ha kifelejt egy darab adatot az áfás számlából akkor halálra reszeli az adóhivatal. Ez még csak egy dolog, hogy ez a véleményed, de ezt még le is írod.
Közvetítsd már youtube live-n mikor mennek hozzád az adóellenőrök, hogy te elkergeted őket, ahogy az uber tette. Hadd nézzük már meg.
Nem, mondok jobbat.. ha már amerikai cégről van szó, csinálj már egy vállalkozást Amerikában az adózási rendet áthágva. Konkrétan az unokádtól elvesznek mindent.