Én azt látom, a kínai példádból is, hogy az Über "versenyképességének" alapja az, hogy megpróbál kibújni azon szabályok alól, amelyeket az adott országban az állam a szolgáltatás minősége, biztonsága érdekében előírt. Ezek olyan költségeket jelentenek, amelyek jelentősen terhelik a többi piaci szereplőt, ők azonban felmentést kapnak helyenként alóla, ahogy én látom ez minden csak nem szabad piac, ahol minden egyes szereplőre ugyan azok az előírások vonatkoznak. Amikor viszont versenyhelyzetbe kerülnek már is nem tűnik olyan bulinak a dolog és esetenként bedobja a cég a törölközőt.
Általánosan ez az egész jó bulinak tűnik és illeszkedik is a magyar ember történelmi gyökerű, kulturálisan megalapozott kurucos virtusához, ahol az aktuális államtól lenyúlni valamit nem bűntett, hanem szabadságharc. Csakhogy azért azt jó lenne megértened, hogy az állam nem egy szükségtelen rossz, mint ahogy több megnyilatkozásodból kitűnik, hanem olyan, mindannyiunk által működtetett szervezet, amely a jogszabályokban lefektetett több ezer közfeladat ellátásáért felelős és emellett állampolgárként mi magunk is felelősek vagyunk azért, hogy ez működjön (nem csak az, aki állami szférában robotol).
Szóval akkor, ha lemondasz arról, hogy 1-2 piaci szereplő adó befizetésének, kötelezően előírt feltételek biztosításának ellógásával csökkenti az állami bevételeket, akkor mindarra kevesebb pénz jut, ami úgy kezdődik, hogy köz..., tudod, közrend, közegészségügy, közbiztonság, közoktatás... Van 1-2 olyan nagyon romantikus film, ami arról szól, hogy nem baxogatják a júzert azzal, hogy ilyen hülyeségekkel foglalkozzon, hanem megmutatják, hogy milyen az amikor az ember végre teljesen szabadon, előírások nélkül azt tehet, amit csak akar, amire csak lehetősége van. Én is megnézem ezeket a filmeket, némelyik még tetszik is. pl ha az autózásnál tartunk ott van a Mad Max. ;) Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2018.08.04. 12:26:01