• defiant9
    "Kivéve ugye az általad hájpolt ubert. Őt nem méri meg senki,"
    Dehogynem méri meg.
    - Az Uber nem bírta a versenyt Kínában
    - Meghátrált Délkelet-Ázsiában az Uber.
    - Uber ez év márciusában bejelentette, hogy eladja egész délkelet-ázsiai vállalkozását a régió legnagyobb riválisa, Grab-nak.
    A szingapúri antitröszt hatóság aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy ez az összefonódás gyengíti a versenyt. A szingapúri Kartell Hivatal azt mondta, hogy szükség lehet az Uber és Grab közötti egyesülés visszafordítására, mivel jelentősen csökkenti a versenyt ezen a piacon.

" 1-3% különbségért ölnek a piacon."
    Az hogy a 25%-os Uber jutalék ellenére sem versenyképes a taxi ára, na ennek okai az ami elgondolkoztató, az hogy mekkora 'extra profit' -ot is biztosít az árkartellezés.

"és igy az elszámoltathatóság teljes hiánya mellett teszi."
    Szerint adózás ügyileg az Uber modell a legtisztább, gyakorlatilag az APP-on keresztüli rendelés automatikus adózást is jelent, ahogy a booking is átadja a foglalásokat a NAV-nak.
    Az Uber közleményben adta hírül: jelezték az autóspartnerek felé, hogy január 31-ig töltsék fel a rendszerünkbe vállalkozásuk adatait és adószámukat. Ezek alapján az Uber rendszere minden utat követően számlát állít ki a nevükben az utasok részére
    Azon történeteknek pedig se szeri se száma hogy a taxis EV nem ad nyugtát. A full online rendszer ami ez ellen leginkább véd.

"egy dologra hajaz a modell, csakis arra, hogy mindig van egy még szegényebb ember a világon aki hajlandó még lejjebb menni az árral"
    Ez ésszerűtlen állítás, folyamatosan hallom ez ilyen híreket:
    "Komlón kevesebb vállalkozóval sikerült csak leszerződni, és a közmunkaprogramban dolgozók jelentős részét is felszívta az elsődleges munkaerőpiac, így nincs aki a közterületeken füvet vágjon"
    A jelenséget úgy hívják hogy árverseny és a piacon a kereslet-kínálat hatására kialakult egyensúlyi ár. A munkaerőd is egy 'termék' amit a piacra viszel eladni. Értelemszerűen a magas munkanélküliségi ráta csökkenti a bérszintet az alacsony pedig növeli. Ez közgazdaságtan I.

"ha az ubernek nem kell, akkor a taxisoknak mi a fenének a drága taxióra, adómemóriával és online nav kapcsolattal."
    Valójában én ezt mondom végig. Túl van szabályozva a rendszer, és a szabályozásnak nincs számottevő hozzáadott értéke. Amekkora igény van a drágább/minőségibb sárga taxira annyi megmaradhat ahogy a mercedes-es luxus taxi is, mindenki más működhet az Uber modell szerint, de nem szükségszerűen az Uber zászlaja alatt. Adózni viszont kell. Tehát vagy központilag garantált hogy minden fuvar adatát átadja a cég vagy egyénileg kell bekötni a 'pénztárgépet'.

"Számodra az uber szorzós árképzése zseniális, egész addig míg az ár alacsony. "
    Engem egyáltalán nem érdekel hogy ki milyen árképzési modell-t talál ki. Engem az érdekel ami a szingapúri hatóságot, miszerint a piacon legyen verseny. Ha elszállt az Uber a jutalékokkal akkor majd az olcsóbb konkurenciához átvándorolnak az utasok. Szerintem az is simán működhet hogy a sofőr párhuzamosan 'több vasat tart a tűzben'. Ameddig az Uber nem alkalmazottként tekint a sofőrökre addig az én olvasatomban nincs is köze hogy az milyen appokat használ az még.

"Ami döntő többsége full kamu. Igen, ilyen parasztosan és egyszerűen. Azért írom igy, hogy felfogd végre."
    A 'kamu' végén viszont azt látja a fogyasztó hogy eljutott A pontból B pontba, kevesebbet fizetett érte és még egy kultúrált alkalmazáson keresztül tudta szervezni az utazását. Tehát jobb ár-érték arányt kapott mint a sárga autónál. Azért írom így hogy felfogd végre.