• NEXUS6
  #3
  "Berlini kutatók 2200 kínai állampolgárt kérdeztek meg az ellenőrzési megoldásokkal kapcsolatban. "

  Ez Magyarországon talán reprezentatív minta lenne, de egy 1,3 Mrd lakosú országban bármi lehet.

  Amúgy meg ez a szociális kreditrendszer biztos, hogy olyan rossz? Azt szűri ki, aki életmódjában is deviáns, egyszeri emberünket, átlag keresettel, átlag életmóddal viszont jutalmazza, gondolkodásában lehet valaki alteros ettől függetlenül. A nyugati kultúra az, ahol sajnos inkább csak valamilyen devianciával juthasz előre, vagy a társadalom aljára, valszeg egy kínai melós azért előb kerül vezető beosztásba, ha tartja magát a normákhoz, mint a nyugati megfelelője.
  Pl. a nyugati filmek 99%-ban valamilyen deviáns ember sztoriját dolgozzák fel, még a szuperhírók is azok, a kínaiak, meg Konfúciusz óta ismerik azt, hogy miylen a jó állam, miért kell az egyénnek a közösséget szolgálnia, meg hasonló marhaságok.

  Szóval a nyugati kuktúra/tárdsadalom azért jó, mert egy eleve elszart kultúra ellen lázadhatsz, megpróbálhatsz valami saját kis szigetet kialakítani, ilyen szempontból deviáns lehetsz, és persze ez azt is jelenti, hogy a sokkal nagyobb halak meg háborítatlanul fogják ugyan így a saját, a tiednél sokkal nagyobb szigetecskéjüket kialakítani? Ez jó?
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2018.07.25. 09:07:15