• defiant9
    #57
    "Igazad van!"
    Végre valami amiben egyetértünk.

    "hogy ugyan valóban nem halt ki az emberi faj, csak éppen genetikailag kimutathatóan ekkor csökkent pár ezer főre a populáció (véletlenül), de ez nyilván olyan részletkérdés, ami a te ingerküszöbödet már nem érte el."
    Csakhogy ez nem történt meg, erről szól az idézet is. Amire te építesz az egy túlhaladott álláspont.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Since the publication of Ambrose (1998), the Toba supereruption and its proposed 6-year-long volcanic winter continues to be cited repeatedly, particularly in introductory paragraphs, as the natural catastrophe that brought humanity to the brink of extinction (human populations reduced to 10,000 individuals). Recent studies have clearly shown that volcanic winter conditions never occurred in East Africa after the eruption (Lane et al., 2013a ; Jackson et al., 2015), and we have shown that there was a very limited vegetation perturbation in the Southern Rift Valley of East Africa after the eruption. Further, we demonstrated the overestimation of SO2 injections in Toba supereruption climate model simulations by one or two orders of magnitude. This overestimation includes the early models of Rampino and Self (1992) that helped to build the volcanic winter model proposed in Ambrose (1998). The hypothesis that Toba triggered the 1000-year GS-20 cold period is also unlikely to be correct given that rapid cooling in the NH actually started a few hundred years before the Toba eruption, not to mention the fact that modeling by Robock et al.


    "Amíg busmanék kiássák a hamu alol a kaját ha kell, kocka meg a tudatba belahal, hogy lenullázódott a 3 db évekig nevelt WoW-os karaktere."
    Ez egy ritka nagy badarság. Afrikában akkor is éhen halnak ha minden jól megy úgy hogy az ENSZ folyamatosan tolja az élelmiszer segélyeket.
    "Amíg busmanék kiássák a hamu alól a kaját ha kell"
    Nocsak. Mond már el milyen kaját lehet termelni a hamu alatt? Mi az amit csak egy busman tud kiásni és mondjuk az EU mezőgazdasági gépei nem? Az alapvető gond egyébként az hogy felállítottál egy elméletet amivel meg akarod támogatni a kijelentésed miszerint bizonyosan el fog tűnni a civilizáció, hab a tortán hogy nyomtalanul. Azonban nem tudod a szuper vulkán hatását ilyen szintű bizonyossággal előre vetíteni (más sem tudja). Tehát csak fantáziálgatsz, akár ez is lehet akár az is. Akkor állíts valamit biztosra ha szilárd bizonyítékokat is tudsz mögé tenni.

    "Csak klasszikust tudok idézni, aki a legutóbbi ilyen kérésemre azt válaszolta, hogy ott a googli, ajánlom akkor most neked is ezt viszont!"
    Nyilvánvaló csúsztatás, én azt mondtam hogy egy beidézett szöveg eredetije megtalálható a google kereső segítségével, és be is tettem a linket. A te vita kultúrád viszont ezek szerint ilyen primitív hazugságok szintjére jutott. Csak hogy a klasszikust idézzem, ez nem a King's College színvonal.

    "Talán csak nem kidobta egy meteor nem olyan régen a felszín alól olyan mélységből, ahol korábban a sugárzás/hőingás, akármilyen környezeti hatások kevésbé érték?"
    Ez most kérdés vagy állítás? Már a blikk színvonalára süllyedtél hogy csak kérdőjellel mersz állítani valamit. Tehát azt állítod hogy a Hold felszínéről hozott összes minta egy 5 millió éven belüli meteor becsapódás hatására került a felszínre legalább pár méteres mélységből? Van erre valami forrásod vagy ezt megint csak kitaláltad? (nyilván ez utóbbi)

    "Főleg mert nem az a kérdés, hogy a sugárzás hat-e gyakorlatilag (hat), hanem hogy 5 millió év múlva mi marad az ember alkotta szerkezetekből. Ha csak a sugárzást veszem alapul se sok minden, de ha a kérésed szerint a többit is beleszámítjuk, akkor gyak semmi."
    Egyre betegesebb szintre jutsz el. Újabb kitaláció. Tehát beleszámítottad semmi nem maradt, helyes. Mutasd a számítást!

    "kiemelték a sugárzást mint tényezöt"
    Olyan szinten tudatlan vagy hogy csak emlegeted a kozmikus sugárzást, de ezek szerint fogalmad sincs az alkotó elemeiről. Felvilágosítalak a töltött részecskék is részei a sugárzásnak. Vedd észre hogy az egész példád irreleváns mivel egy low earth orbit objektumról beszélsz, az itt magára hagyott objektumok pár évtized alatt letérnek orbitról. Releváns példás esetleg van?

    " 750 kJ energiát kap sugárzás formájában egy LEO pályán levő objektumban"
    Szalmabáb gyártó nagyüzemed van? Miért nem mész még lentebb és mondod rögtön azt hogy a ózdi vaskohóban 1 órát sem bírna ki az a műhold. A gond hogy 36000+ km-el magasabban lévő viszonyok amik relevánsak.

    "Nem hiszem, ha nem tűnt volna fel ez eddig is példa volt."
    Azt döntsd el végre hogy mi az ami biztosan elpusztítja a civilizációt a szuper vulkán vagy a napkitörés, vagy bármelyik vagy csak a kettő együtt? Azzal hogy folyamatosan új ötletekkel állsz elő csak jó szokásod szerint dezintegráltod a vitát.

    "Igaz, hogy egy évig nem tudod feltölteni a telődat, hogy vedd a jeleket, de az más kérdés. Kaja víz közlekedés szintén off, ha nem tűnt volna föl."
    Nekem csak azt tűnt fel hogy csak ontod magadból az ilyen megalapozatlan állításokat. Amikor alátámasztás kérek akkor pedig elsunnyogsz. Úgy gondolod hogy te itt frankón előre látod hogy itt mekkora világvége lesz, miközben a grid-ért felelős szakemberek nem
    hozták létre a megfelelő protokollt. Én megnéztem milyen tervezési, monitorozási, beavatkozási, javítási lépeseik vannak, és számomra úgy tűnik hogy számolnak a problémával. Ami nekem érdekes volt az hogy az esemény alatt csak a terhelt hálózati részektől akarnak szabadulni (40-90%-os szintre lemenni), én úgy gondolnám hogy a legbiztosabb az lenne 15-60 perc rendelkezésre álló idő alatt(bár a NASA azon dolgozik hogy 1-2 napos előrejelzési modelljük legyen) szépen lekapcsolnának mindent annyit mindenki kibír, és földelnék az egész hóbelevancot. Azonban inkább abban gondolkoznak hogy stabilizálják a hálózatot. Nyilván nekik van igazuk, mert ők látnak minden szempontot. Bár szerintem tuti lennének kimaradások. De hogy a civilizáció vége? Eh...