defiant9#32
"Mint ahogy a mögött sem tudsz semmit felsorolni, hogy miért ne így lenne!? ;)"
De tudok, mégpedig azt hogy azon események bekövetkezési valószínűsége rendkívül csekély, ebben az időtávban valószínűtlen.
Sem nap/vulkán kitörés, sem jégkorszak nem semmisítené meg a civilizációnkat.
"bármit is teszünk még nagyon max pár 10-100 ezer évig létezik" "Valószínűtlenek, de bármikor bekövetkezhetnek"
Remélem érzed hogy a valószínűtlen és a szükségszerűen bekövetkező között óriási szakadék tátong, hiába próbáld összemosni a kettőt.
"Az elsőt valszeg elő tudjuk idézni mi magunk is"
Épp arről szólt a kiinduló feltételezés, hogy mekkora hatása/képessége is van az embernek. A földi bioszférájában lévő élet szükségszerűen el fog pusztulni, amennyiben az ember korábban nem pusztítja el a technikai civilizációt akkor a földön kialakult élet viszont tovább költözhet egy másik élőhelyre, ergó mi vagyunk a földi élet utolsó esélye.
"Szerintem a forrásod kicsit túlbecsülte ezen műholdak pályájának stabilitását. "
Szerintem meg megint fogalmad sincs hogy mit idézel, A műholddal két dolgot lehet tenni a szolgálati ideje végén vagy [URL=https://www.scienceabc.com/wp-content/uploads/2017/04/Graveyard-orbit-geostationary-orbit-transfer-orbit-earth_1.webp[/URL] pályára tolod fel, vagy excentrikus pályára ami végén visszatér a Föld légkörébe.
Egyébként pedig az emberiség nem olyan képet fest magáról hogy a kihalási esemény előtt/alatt nagytakarításba fogjon és elkezdje lemozgatni a műholdakat a geoszinkron pályáról, illetve begyűjteni a már e felett lévő objektumokat.
"Aztán maguk az anyagok, ok kibírhatják akár 1-2 millió évig a struktúrájuk töredékét megőrizv"
A műhold anyagának struktúrát adó fémes kötés stabil. Nagy energiák kellenek a felbontásához, az űr pedig egy ritkás közeg, nagyon alacsony energiasüsüséggel.
Egyébként ez a stabilitás a földön is megvan, ha eltemetsz valami szilárd ellenálló anyagot akkor elzárod az energiától ami képes lenne alkotóelemeire bontani. A kontinensek középső régió pedig földtörténeti léptékben is stabilak. Pl. az épp előttem lévő üvegpohár is az örökkévalóságnak készült, és törötten lerína róla hogy nem természetes képződmény:) Egy közeli gamma kitörés képes lenne minket eltüntetni a föld színéről, de nem nyomtalanul.