• defiant9
    #107
    "Újfent leírom, hogy igen voltak olyan kutatások, amelyek szerint kelet, vagy Dél-Afrikában a klíma nem változott olyan szélsőségesen abban az időszakban, mint más területeken"
    Már 22 HSZ-el korábban leírtam, hogy igen a régebbi tanulmányok szerint volt összefüggés az újabbak szerint meg nem. Az hogy más-más csoportban lévő publikációkat fogadunk el kb. a vitaszál végét jelenti. Itt nincs értelme ezt tovább boncolgatni mert közel sem értünk kellően hozzá.

    "Ha a politika továbbra is elfogadhatónak tartja, akkor akár soha nem lesz aszteroida védelem, pedig a veszély ugyan úgy létezik, mint a szükséges technológia."
    Friss cikk az Űrhaderőt állít fel az Egyesült Államok is. Itt alapvetően szerintem az fog számítani hogy valamelyik nagy gyártó kilobbizza e erre a dollármilliókat. Én pl. PR szempontjából a helyükben össze is kötném a két témát, adott esetben az űrből érkező meteoritot lőjük le, máskor meg a Kínából érkező ICBM-et. Sokkal eladhatóbb bolygóvédelem matricával.

    "Az energia eloszlás meglehetősen lineárisnak látszik, ezért a nagyobb energiájúak jelentősen kisebb számban detektálhatók, mint a kisebbek"
    Igen, de az valahol várható is,ahogy öregszik az univerzumunk úgy mozdulunk az alacsonyabb energiaszintek irányába. A vége felé lehet már csak infra fotonok maradnak.

    "Nem pontos a megsemmisülés kifejezés, inkább az átalakulás, bomlás, keletkezés, mert az a fajta megsemmisülés amiről beszélünk csak a hétköznapi értelemben létezik, a részecske fizikus szeme viszont könnybe lábad, amikor látja, hogy mennyi új, újfajta részecske keletkezik a kölcsönhatás során. :)"
    Ok, helyesen dematerializáció nem annihiláció.

    "Köszönöm, hogy elismerted."
    Elismerem hogy diszlokáció<>áthatolás<>hatás. A sor szabadon folytatható:)

    "A kísérlet szerint, a valós fluxussal összemérhető besugárzássa"
    Ez a link most nem töltődik be. Később megnézem mit írnak.