• kvp
    #13
    Ket eltero dologrol van szo. A store eseten a chrome kell, ugyanis maga a store alkalmazas csak egy keret a chrome bongeszonek, amin a tenyleges store fut.

    A search az tenyleg arukapcsolas, viszont a google-nak lehetosege van eldonteni, hogy ha e miatt megbuntetik, akkor marad-e az europai piacon. Egy kivonulas hirere az osszes europai ceg, akik androidra fejlesztenek ott vernek az ajtot az EU vezetesenel, hogy az egeszet csinalja vissza valahogy, mert csodbe mennek.

    A sima allampolgarokrol nem is beszelve, akik ha a google keresot (vagy gmail-t, youtube-ot) elohozva azt latnak, hogy az EU akarmilyen szamu dontese alapjan a szolgaltatas az EU teruleten belul nem elerheto, tomegesen mennenk neki az osszes politikusnak.

    A fenti esethez semmi mas nem kell, csak az hogy a google ugy dontson, hogy nem fizet. Az egyetlen szankcio veluk szemben a betiltas lenne, ami ugyebar nem igazan kivitelezheto a varhato nagyobb nepfelkeles leverese nelkul. Ez egyebkent a google vallalati filozofiajabol ered, ugyanis ha az emberek kedvelik oket, akkor akar a sajat politikusaikkal szemben is a ceg melle allnak.

    Mar az USA-ban is sokszor bejott nekik es igy egyszerre lehetnek a jofiuk es a monopolhelyzetben levok. Ugyanis nem igazan lehet versenyezni az ingyenessel, viszont az emberek szeretik ha valami ingyen van, foleg ha az adott ceg ki is all ertuk amikor csak teheti (ez tobbnyire nem kerul penzebe a cegnek).