• Sequoyah
    #5
    Ez egy ilyen szakma. Olyan sokfelekeppen nem lehet reszecskeket utkoztetni, szoval rovid ido alatt minden kiserletet el lehet vegezni amit el tudnak. Olyan ez mint az atombomba, amit majd egy evtizedig fejlesztettek, hogy aztan 1 masodperc alatt elvegezzen minden munkat... De senki nem allitja hogy ne lett volna hatekony.
    A munka java az epitkezes es az elemzes, es ez a kinaiak szamara is igy lesz.

    A Kinaiak pedig olyan gyorsitot epitenek eppen, ami nem eri el a mai LHC szintjet. Nem becsulom le oket, de ok maguk sem allitottak olyat hogy 2035 elott meg tudnak verni az LHC-t.
    Ezek csupan tavoli tervek, ahol mind a CERN-nek, mint a Kinaiaknak vannak elkepzeleseik egy 100TeV-os gyorsitorol, de ez inkabb 2040 vagy 2050 magassaga, es a Kinaiak sem tudjak kozben megkerulni azt, amit most a CERNben fognak csinalni.

    Egyebkent pedig uttoronek lenni barmilyen teruleten sokkal nehezebb, mint kovetonek. Es Kina meg csak most fogja magat uttoroszerepben talalni tobb teruleten is, ami szep eredmeny mar most is, de meg csak most fogjuk majd meglatni hogy mire is kepesek maguktol.