• Tetsuo
    #99
    Kezdjük ott, hogy te így "érveltél":
    "De erről kár ismét vitát nyitni, mert már lezavartuk párszor..."
    Erre mit lehet válaszolni? Mellesleg már én is említettem a #70-ben, te mégis kötöd az ebet a karóhoz - gondolom azért, hogy tiéd legyen az utolsó szó.

    Aztán: Azt írtam, egyre rosszabbak a társadalmi rendszerek. Erre te meg azt, hogy nem letezett soha hazugság meg megfigyelés nélküli rendszer. Ez egyrészt elbeszélés a másik mellett, másrészt újabb zsákutca részedről, utalva újra a #70-re, pontosabban a #66-ra.

    Ezenkívül elmondanám, hogy mégha úgy is lenne, hogy ugyanilyen sz@r volt a múltban, az nem lehetne kifogás arra, hogy ne akarjuk megváltoztatni a jelenlegi nagyon rossz társadalmi rendet.

    Újra említem, hogy biza az úgynevezett demokrácia a többség számára pont nem élhető körülményeket teremt, hanem csak egy szűk kisebbség számára.
    Az ókori görög városállamok idején is, abban a néhányban, ahol demokrácia rendszere volt, egy teljes jogú polgárra jutott minimum 5-20 rabszolga; jelen világunk csoda demokráciái a legfejlettebb Nyugat országai egyáltalán nem működnének így és nem lennének ennyire fejlettek sem, ha a harmadik és második világbeli országokat, illetve a kevésbé fejlett fejlett országokat nem rabolták volna le évszázadokon keresztül, ami a jelenlegi felállást (milliárdos embertömeg nyomorúsága) eredményezte.
    Természetesen behúnyhatjuk szemünket és mantrázhatjuk, hogy ők a saját hibájukból nem jutottak el eddig stb., de a demokrácia attól még a többség alapvető kizsákmányolása volt mindig is.