• TokraFan
    #88
    "egyetlen egy oka van, hogy jobb az életünk. A Technológiai és tudományos fejlődés miatt."

    Ez konkrétan hülyeség!
    1. Mire mennél a tech-el, tudás nélkül? (iskola ugye, ami a nemesi rendszerben csak igen korlátozottan volt elérhető az alsóbb kasztok számára, a nép nagyrésze analfabéta segghülye volt és esélye sem volt tanulni, iskolához jutni). Megjegyzem, nem véletlenül hódítottak a vallások, mert a papolást és a mítikus meséket még képesek voltak felfogni, ahogyan a freskók is szép színesek voltak a falakon. Kb. ennyi jutott egy átlag parasztnak.
    2. Mire mennél a tech-el, pénz nélkül amivel megveheted? A nemesi rendszerben az egyszeri parasztnak a betevőre is alig futotta.
    3. Milyen esélyed volt a nemesi rendszerben arra, hogy megvalósítsd az álmaidat, ötleteidet? SEMMI! Vagy nyaltad a papok és a nemesek seggét és akkor esetleg, talán moshattad a lábukat karrier címszó alatt, vagy lehúzhattad magad a WC-n és kidolgozhattad a beled éhbérért a földeken.
    4. Miyen esélyed volt a nemesi rendszerben vállalkozni, önerőből, saját tehetségeddel, tudásoddal sikereket elérni, meggazdagodni? Semmilyen!

    Lehetne sorolni még, de minek...A jóléthez, kényelemhez csak egy eszköz a tech. Fontos is persze, mert mondjuk ma 10-szer annyi terményt veszünk ki ipari megoldásokkal 1 hektár termőterületről, mint anno ökörrel meg kézi erővel. De ez önmagában kevés lenne gazdasági és társadalmi reformok nélkül.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.07.03. 22:12:20