• wraithLord
    #9
    Van köze a Discovery-nek a Kelvin idővonalhoz. Az összekötő kapocs Kurtzmann, aki a 2009-es rebootot írta, a Discovery-nél pedig producer... És bár Fuller kijelentette, hogy a Discovery persze hogy az eredeti timeline-ban játszódik, mégis hol máshol... Kurtzmann azért elég jól beködösített (aztán David Mack, a Discovery-hez kapcsolódó regény írója is bekavart kicsit).
    Sok mindent átvett a Discovery a reboot filmekből (a legszembetűnőbb, a stílus, dizájn.) Szóval biztos lesz itt még meglepetés.
    A Star Trekben eddig is voltak párhuzamos univerzumok (pl. a Tüköruniverzum), a Kelvin idővonal gyakorlatilag egy új párhuzamos univerzum lett.
    Igazából a CBS-en múlik, hogy szerepelni fog-e a Kelvin idővonal a sorozatokban vagy nem. Összefüggően csak az az idővonal valószínűleg nem lesz. Max. most már nem csak a fő idővonal karaktereinek Mirror universe-es gonosz megfelelői lesznek benne a sorozatokban, hanem a Kelvin timeline (vagy univerzum) megfelelőjük is, esetleg a fő idővonal szereplői időnként átmennek a Kelvin idővonalba, ahogy a Mirror univerzumnál is előfordult ilyen pl. a DS9-ben. Ki tudja. :D