Több új Star Trek-tévésorozat készül

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wraithLord
Van köze a Discovery-nek a Kelvin idővonalhoz. Az összekötő kapocs Kurtzmann, aki a 2009-es rebootot írta, a Discovery-nél pedig producer... És bár Fuller kijelentette, hogy a Discovery persze hogy az eredeti timeline-ban játszódik, mégis hol máshol... Kurtzmann azért elég jól beködösített (aztán David Mack, a Discovery-hez kapcsolódó regény írója is bekavart kicsit).
Sok mindent átvett a Discovery a reboot filmekből (a legszembetűnőbb, a stílus, dizájn.) Szóval biztos lesz itt még meglepetés.
A Star Trekben eddig is voltak párhuzamos univerzumok (pl. a Tüköruniverzum), a Kelvin idővonal gyakorlatilag egy új párhuzamos univerzum lett.
Igazából a CBS-en múlik, hogy szerepelni fog-e a Kelvin idővonal a sorozatokban vagy nem. Összefüggően csak az az idővonal valószínűleg nem lesz. Max. most már nem csak a fő idővonal karaktereinek Mirror universe-es gonosz megfelelői lesznek benne a sorozatokban, hanem a Kelvin timeline (vagy univerzum) megfelelőjük is, esetleg a fő idővonal szereplői időnként átmennek a Kelvin idővonalba, ahogy a Mirror univerzumnál is előfordult ilyen pl. a DS9-ben. Ki tudja. 😄
Húúú... ezt jobban meg sem tudták volna kutyulni.

Valami ilyesmi kéne SW szinten is. Disney kutyuljon kavarjon az Ő kis boszorkánykonyhájában, míg valaki más meg a Legends történéseit csinálja meg (Timothy Zahn féle folytatást). Az sem gond 3D animáció formájában. Van jó néhány animációs stúdió aki erre képes le.nne, mind az USA-ban, mind Japánban is. Bár tudom, hogy felébredek és ráeszmélek, hogy bilibe lóg a kezem. Bár kíváncsi lennék, ha versenyeznie kéne a Disney-nek a Legends történetekkel, mi sülne ki belőle.

De vissza a Star Trek-hez. Azért én remélem, hogy az új idősíkból is fognak készülni, jó kis sorozatok, bár az elmondottak alapján kevés az esély rá, de azért még nem lehetetlen.
Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2018.06.22. 15:04:34
wraithLord
Úgy tudom, hogy amikor a CBS kivált a Viacom-ból, magával húzta a Paramount Televisiont is (ezért vannak nála a sorozat jogai - a Paramount név azóta már nincs benne a nevükben), de a Paramount Pictures az maradt ott. Azóta a Paramount Pictures-nél vannak a mozifilm jogok, és a CBS-nél a sorozatjogok (a régiekre is), és a Paramount Pictures Abrams ötlete miatt kunyizta el az új timeline linceszét a CBS-től.
Persze azóta (2013) már van új Paramount Television a Viacom alatt, de az nem az, amit a CBS elvitt anno a Viacomból, hanem a Viacom újraindította a semmiből.
Jogilag a CBS az eredeti cég, a régi Viacom. Az CBS lett (vagyis eredetileg is az volt mielőtt Viacom lett 😄), és a maradéka maradt Viacom.

Szóval jogok szintjén úgy tudom, ilyesmi van.
de a cbs és a paramount az egy és ugyanaz, nem? a tévé és a filmstúdió olyan, mint a marvel studios és a marvel television.
wraithLord
Elég egyszerű a helyzet. A Paramount licenszelte a CBS-től a Kelvin idővonalat, a CBS-é az eredeti idővonal. Amíg a CBS-t nem zavarja, hogy a Paramount kezében van a Star Trek (értsd, ő csinálja a filmeket, és a Discovery is gyak. az övé), addig a Kelvin idővonal fog szerepelni mindenhol.
Amint kezd leülni az Abramsék által kitalált reboot "uralma", és közbelép a CBS, visszatér az eredeti idővonal.

(Mondjuk nem tudom, te hogy vagy vele, de amikor szóba kerül Picard, nekem eszembe nem jut a Kelvin idővonal, hanem hogy jajjdejó, Picard..., aki nem mellesleg ugye az eredeti idővonal egyik fő alakja. A TOS karakterek azért szerepelnek a Kelvin idővonalban, mert Abrams pont azért akarta ezt az új idővonalat, hogy csinálhasson fiatal Kirk-ös mozifilmeket, semmi másért...)
Azért azt ne feledjük, hogy az új Star Trek filmekkel, egy új és alternatív idősíkot nyitottak. Akárhogy is nézzük így az új idővonallal, a Dominion elleni háború, a Voyager útja is kérdésessé vált. Viszont így teljesen új cselekményeket tudnak behelyezni a Föderáció történéseibe.

Az ST univerzum régi idővonalán, a Vulcan létezett és Spock sem találkozott öregebb önmagával és a vulcaniak sem voltak veszélyeztetett faj, s Kirk-t az apja nevelte fel, nem pedig egy nevelőapa.

Az új idősíkkal számos új történetszálat tudnak majd megnyitni.

A Memory Alpha szerint is, az alternatív valóság az új irányvonal.
Gondolom lesznek hasonlóságok a két idősík között, de a készítőknek így teljes szabadságot adhatnak az új sorozatokkal kapcsolatban is.

Legalábbis én így látom.
Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2018.06.21. 20:09:35
Az orci/kurzman/abrams-féle st univerzum rosszabb, mint egy std...

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

wraithLord
De úgy tűnik, mindegyik minisorozat vagy animációs sorozat lesz, nem lesz rendes sorozat a Discovery mellett, ami tovább megy az idővonalon (Dominion legyőzve, Voyager hazaért + az a kis romulánozás TNG vonalon a Nemesis-szel).

Mondjuk sejthető volt, hogy a Discovery marad a fő produkció, a többi pedig kisebb lesz, nem fognak egyszerre 2 rendes sorozatot (sem) tolni egymás mellett... talán jobb is...

Azért a Picard-osra nagyon kíváncsi leszek. A többire a téma alapján annyira nem.