• defiant9
    "Csupa olyan dolgot kérsz rajtam számon, folyamatosan, amit ki sem ejtettem a számon. (Érhálózat, neuronok, stb.) "
    Tettél egy állítást miszerint az ókori egyiptomiak pontosan olyan intellektussal rendelkeztek mint mint a mai ember. Ennek bizonyítására azt hoztad fel hogy az akkori agyszövet pontosan olyan volt mint a mai. Erre mondtam hogy eleve nincs is olyan régi agyszövet, eleve csak nagyon makro szinten vizsgálható, és elvileg sem mutat meg semmit egy H.Sapiens IQ-jából.
    Én egyébként semmit nem állítotam az ókori egyiptomiak IQ-jának nagyságáról, mivel nincs erre vonatkozó adat, akár még magasabb is lehetett mint a mai emberé.
    Azonban azzal egyértelműen vitába szállok hogy cáfolni próbálod az öröklődést és evolúciós szelekció folyamatát az intelligencia vonatkozásban és mindenki közé egyenlőség jelet tennél. Engem nem érdekel hogy nem PC pl. olyan következtetésre jutni hogy mai népcsoportok, országok eltérő átlag IQ-val rendelkeznek. Ez szükségszerű velejárója a folyamatnak.