"Jó estét, jó szurkolást!"
  • gpFan
    #651
    A Horvátok megérdemelten jutottak tovább. Vagy inkább mondhatnánk hogy Anglia magát ütötte ki a béna játékával a második félidőtől kezdve.
    Mindamellett, ez egy szar VB lett. Ahol a piszkos játék, a szabályok nem következetes betartása, a bírő semmibe vevése dominál. Mondjuk a bírók nem is érdemelnek tiszteletet, mert részesei ennek az egyre inkább birkózásra hasonlító maszlagnak. Itt már az a lényeg ki tud jobban szinészkedni, űgy lökni hogy az észrevétlen maradjon. Példa volt ezen a meccsen is bőven: odamész az ellenfélhez, nagyon gyors lökés vagy húzás. aztán kezeket fel - 'én hozzá sem nyúltam' céllal. Ez egyszerűen utálatos. Ez nem sportszerű. Úgyhogy szarok az egészre, meg ki hanyadik lett és lesz. Na meg a konstans bíró lerohanás, reklamálás - pedig állítólag ki lett adva nekik hogy büntessék rögtön. A szabadrugás előtt már 'kötelező' a hülye rituál - hátrébb terelni a túk közel álló játékost, lenyugtatni a duhajkodókat ... Minek vannak a szabályok, ha az egész arról szól hogy ki az ügyesebb a kijátszásukban ?
    Sárga tegnap leginkább az időhúzásért volt (amibe a labda nem odaadása is tartozik). Lökdösni - az már része a játéknak - ez van. Legyen olyan mint az 'amerikai foci'. Beteg világ - egy olyan ország a példa, aminek rendes neve sincsen (kisajátították maguknak az egész kontinenst), football-nak hívnak olyan játékot, ahol kézzel is lehet játszani, miközben még a név is már foglalt volt. Na meg a fegyver és erőszak kultusz.
    Most jöhetnek a válaszok hogy ez így megy ennyi meg ennyi ideje, vagy akár hogy mindig így volt. Néztem én focit a 60-as években is. Más volt . Persze korrupció volt akkor is. Mondjuk az a 3 német gól a második félidőben egy bizonyos meccsen - korai dopping eset, 100% ,
    Még a 2010-es VB is sokkal élvezetesebb volt. Olyan játékos lett a legjobbnak választva, aki tényleg tudott bánni a labdával - Forlan. A legdurvább az egyik elődöntő volt - kb. a mostani meccsek felénél meglévő durvasági szinten. Nem is tudom ki lesz most a legjobbnak választva. Senki sem emelkedik ki.