"Jó estét, jó szurkolást!"
  • gpFan
    #266
    A videó bíró nem rossz ötlet, és nem is újkeletű. A technológia már 20 évvel ezelőtt is megvolt rá, De ami itten folyik az a rossz alkalmazás iskolapéldája. Nevetségesek az érvek, hogy azért jó, mert kevesebb piros lapot osztottak, meg több 11-es van. Egy részt kicsit korai statisztikákkal előjönni, más részt éppen az a baj, hogy nem eléggé szigorúak a piszkos játék és a bíróra való ordítozás, körülfogás és hasonló esetekben. Az pedig volt bőven, pont azért, mert a játékosok, szaktábor azt látja, hogy érdemes próbálkozni, hátha nekik kedvezőre változtatják az ítéletet. A tegnapi meccsek igen paprikás hangulatban zajlottak, főleg az estiek. Csak egy út van - visszaállítani a játékvezető méltóságát, megvédeni az állandó beleszólásoktól. És ami még fontosabb, jól bíráskodni, nem úgy mint:

    "A Németország-Svédország (2-1) és a Szerbia-Svájc (1-2) vb-mérkőzések után újra fellángolt a vita a labdarúgó-világbajnokságon bevezetett videobíróról. " De a tegnapi les helyzet is olyan volt, hogy hiába a 25 kamera, nyolc videó bíró ... Arra is kellett figyelni melyik testrésze kinek volt mikor közelebb a kapuhoz. És amikor a bíró először nem adja meg a gólt, majd néhány perc múlva megadja kitörnek az indulatok. Mert 'még nem járódott be' mondanák egyesek. Én azt mondom. hogy akik ezt vezetik nem képesek mindenre gondolni és gyorsan reagálni, Pedig egyszerű - határozatlan esetben egyenesen a videó bíróhoz. És csak utána mutatni a döntést. A tolakodó játékosoknak meg piros. Vagy az a rengeteg bírkózás szabadrugásnál - nem kell ottan magyarázni nekik, könyörögni ... Lapokat annak is, aki csak átlépi a hab jelzést. Mindjárt másképpen fognak viselkedni. Vagyis, az egyik fő baj éppen a kevés kiosztott lap.
    Ez így igen szánalmas és minden méltóságot mellőző valamivé fajult. Amit C. Ronaldo művelt tegnap. a rossz napja vége felé egyértelműen piros lap volt. De hát ő nem kaphat olyat. Minden kézzel történő ellenfél akadályozás, lökés és hasonló az nyilvánvalóan szándékos fault. Azért pedig mi is jár ? Amit csak én magam láttam, az eddigi meccsek kevesebb mint a felében legalább 500 lap lett volna következetes szabály alkalmazás esetén. Persze, ha alkalmazzák ahogy kell, a szabálytalanságok száma rögtön drasztikusan leesett volna - úgy hogy 500 lap semmiképpen sem lenne kiosztva. És a foci tudás kerülne előtérbe a bírkózás tudás helyett.
    Utoljára szerkesztette: gpFan, 2018.06.26. 09:07:07