1554471458.jpg
  • unrealnoise
    Az egész HC / nem HC dolog szerintem szimplán egyénfüggő, mármint van szerintem egy objektív mérce, amhez azért illik tartani magunkat, de azért árnyaltan különbözhetnek a vélemények. Pl nonszensz egy iRacingre azt írni, hogy acade fos. :D

Sokszor szerintem nem is a konkrét véleménnyel lehet gond, hanem annak lekommunikálásával: valakinek a pCARS2 arcade szar, nekem nem, szerintem nagyon messze van tőle, egy GTS-t is lehet szimesen használni, még ha közel sem 100%-os szimulátor fizikálisan, de tök jól használhatóak kormánnyal is, és elég fun is... Innentől kezdve tényleg játékos kérdés, mennyire használja komolyan.

De sokan gyűlöletből, megvetésből, csalódottságukból kifolyólag eléggé érdekes és szvsz messze nem a valóságot tükröző jelzőkkel illetnek bizonyos címeket...

Szóval vannak akik szerint csak szimulátor, meg arcede van... Szerintem meg messze nem ilyen egyszerű a képlet...

[1] NFS // egy full arcade, az az alja
    [2] egy Forza Horizon már jobb fajta, nem "full-kretén" arcade, minden szinten
    [3] egy Forza Motorsport / GTS már közelít a simcade-hez (azzal zárójelben, hogy egyes autók sokkal jobbak, mások kevésbé)
    [4] egy pCARS szerintem már lazán egy jó simcade (még ha vannak benne szvsz túltolt hülyeségek is, pl. hatalmas tócsák)
    [5] és akkor jönnek a szimek, mint Raceroom, AC...
    [6] Majd a legjobbak, rF2, iRacing...

Aki meg nem tud különbséget tenni egy pCARS meg egy NFS között, az meg is érdemli. :D

Amúgy jah, a grafikai motorok, a "csinosodás" lassan ott tart már, hogy egy "HC szim" is nézhet ki jól, de továbbra is meg lehet szerintem ítélni azt, hogy melyiket mennyire jó vezetni, mennyire részletesek a visszajelzések, stb, és nyilván a "nagy szimesek" ezen dolgok alapján jelentik ki azt, mi HC és mi nem. :)

HC helyett írhatnánk, hogy rohadt jó szim, vagy etc, ez nyilván csak egy sima jelző. :)