Assassin’s Creed: Odyssey
-
Árnyvadász #238 Elmondom részletesen milyen ez a rendszer és akkor jobban megérted.
1. Igazából itt nem is fejlődsz, a szinteknek csak egy jelzésértéke van. Az újabb szintekkel éred el az újabb régiókat és tudsz haladni a játékkal. Tehát csak egy mérőszám. Az igazi lényeges dolog most jön:
2. Te szintet lépsz de a felszerelésed és a fegyvereid nem! Ez nagyon lényeges. Azokat neked kell úgymond, magad után fejlesztgetni és egyéb képességeket ráadni, amivel egy kicsit magad képére tudod formálni a karaktered képességeit.
Szóval jól látod, mert valójában nincsen, de mégis árnyaltabb ennél a működése, mert a páncéljaidon, fegyvereiden keresztül meg van. És természetesen a képességeidet is erősítheted. Már eleve a képesség megszerzése is erősebbé, hatékonyabbá tesz, de ezeket még három szinten keresztül lehet erősíteni.
Az a baj, ha azt rakták volna bele, amit Te szeretnél, akkor egy maximalista, egy mindenre kíváncsi játékos nem tudna egy adott helyről addig továbbmenni amíg ott nem végez minden kis piszlicsáré feladattal. Annyira viszont nem új és nem változatos ez a játék, hogy ez itt működni tudjon. Az Origins előtte az újdonságokat, itt inkább csak csiszolgattak mindenen, bővítették és többet adtak hozzá, de mégiscsak egy Origins 2.0 az esetek többségében. Még ha a játék során nincs is semmiféle utánérzésem sem, a játékmechanika, amit csinálni kell, az ugyanazokra a dolgokra épül. A hangulat, táj, karakterek, történet és a hajózás, csatamezős részek és egyéb ezt feledteti azért.
Én igazat adok neked, magam is azt a rendszert szoktam meg amikor elhúzunk az ellenfelektől és később visszamenve brutálisat lehet köztük aratni. De ugyanakkor azt is meg kell értsd, ez amit itt összehoztak ebben a játékban működik. Nekem nem zavaró, a többiek meg majd elmondják, hogy látják.