Új paradox játék
  • Bandras DaSilva #39
    Tegnap kicsit kiakadtam:

    Érdekes dolgokat csinál az AI. Volt egy nagyobb szomszédom, háborúzott pár nagyobb hatalommal, azok szépen el is foglalták már a területe 2/3-át, gondoltam hiénázok egyet, megtámadtam én is. Itt rögtön véget ért az összes háborúja, minden területét visszakapta, szövetségre lépett a korábbi ellenfeleivel és most már mind velem állt hadban...oké...elhúzódott a dolog, sok zsoldossal meg egy hosszú háború után sikerült nagyjából stabilizálni a helyzetet.
    Már kezdtem örülni is, mert jött egy pár szövetség ajánlat...el is fogadtam őket, de a szövetségesek fele rögtön elkezdett sértegetni, majd kiléptek a szövetségből és hadat is üzentek..oké. A többiek meg kurvára nem csináltak semmit.
    Sikerült megoldanom ezt is, bár sokszor előfordult, hogy nem nagyon harcoltak a katonák..csak álltak ott a területén és semmi..ilyenkor hajóba be az egész bandát, elvinni arrébb, visszavinni, kipakolni újra...akkor már harcolnak...
    Ezek után jön az event, hogy XY elégedetlen és csinált egy olyan 20k-s sereget. Oké, ilyenkor ezt a tagot leváltani onnan nem lehet. Megnéztem, hogy a többi hadvezér hogy áll, mindenkinek 80 felett a loyalty, nem abba a családba tartoznak, nagy baj nem lehet. Persze az összes barátkozós szar failed lett, és ahogy letelt az idő jött is a polgárháború. Itt azért egy kis érdekes dolog volt mert nem csak az az egy sereg lett lázadó, hanem kb az összes egy kivételével...itt már kezdtem kicsit anyázni.
    Oké: nézzük mit tudunk kihozni belőle....nagy nehezen elfoglalom a fellázadt területeket, a kisebb seregeket legyőzöm, de a fő seregét ilyen 20 ezres, sehogy sem sikerül legyőznöm. 40 ezres fullos seregeket vert le, pedig jó parancsnokuk volt. A zsoldos seregek meg amint beléptek a területére, eltűntek. A létszáma meg pillanatok alatt visszaugrott 20k-ra a csata után, így még az sem volt opció, hogy kivéreztetem és előbb-utóbb nem marad embere. Itt volt az a pont amikor ezt a játékot elengedtem.

    Ez egy hosszabb játék volt és itt kezdtem el érezni azt, hogy hiányoznak opciók, lehetőségek. Az eventek is teljesen random jönnek, előjel nélkül. Azért annak, hogy valaki összedob egy nagy sereget, kéne valami előjelének lennie. Nem panaszkodik, nem scorned, kap jó pozikat is. Gondolom ezek majd dlc-kel érkeznek, de így meg kicsit lelketlen lesz az egész meg üres, ahogy pocoksari is mondta. Nem teljesen értem a diplomácia ai lépéseit sem és vannak idegesítő bugok is.

    Megyek egy újat majd Rómával, lehet ott nem jönnek elő ezek a gondok, de azért kéne javítgatni a dolgon.