Új paradox játék
  • Bandras DaSilva #23
    Olvasgattam fórumokon, hogy nem nagyon van kibékülve az internet népe a játékkal, ennek ellenére én is megvettem:). Az első játékot tolom és egyelőre tetszik. Van benne pár érdekes dolog és nem mindig átlátható a menürendszer, de nem tűnik rossznak első látásra.

    Polgárháborút sikerült már párszor megakadályozni, de nekem a legnagyobb bajom eddig az volt, hogy a vészesen alacsony loyaltyval rendelkező egyénekkel sokat nem tudok kezdeni. Sem a lefizetés, sem a barátkozás nem nagyon működik. Reputációjukat tönkre tudom tenni meg börtönbe is mehet, de akkor sokan berágnak, de olyan nem volt még, hogy érdemben sikerült volna javítanom a loyaltyt.

    Háborúk szerintem jók, az is jó, hogy a fejlesztésekkel nyílnak meg opciók diplomáciában, sok egység van, de azt még nem látom, hogy melyiket érdemes tömegben, olcsón gyártani. A szenátusos mókát nem nagyon néztem, abba nem igazán szóltam bele, esetleg választások előtt toltam az addig frakció népszerűségét, de nem nagyon érdekelt, hogy ki-kivel van. Tudom, hogy érdemes volna azt is nézni, hogy ki-milyen családból van mert azzal is lehet trükközni, de egyelőre még nagy jelentőségét nem láttam.

    Az majd érdekelne, hogy kormnyzatot mivel tudok váltani meg az, hogy a stabilitást hogyan lehet emelni. Eddig +2 volt a maximum, de nem találtam olyan opciót ami leírná, hogy mivel növelem. Random event vitte fel eddig 2-re, aztán vitte le 1-re. Lehet csak én voltam a vak, de ezt nem találtam sehol.
    Egyelőre egy 50 évet sikerült játszani, Rómával és Itáliát hódítgatom szépen. Van akit erővel, van akit békés módon sikerült. Meglátjuk mik derülnek még ki a későbbiek folyamán:)