• jkedzs
    #15
    nyilván, ez lenne az ideális, hogy csak a DE-ket cserélgetjük. én is megtartom az alapokat. Ubuntu, azt kész, ami arra van készen, azt használom. hackelni nem szeretek, mert nincsenek jó tapasztalataim, meg egyébként is csak használni szeretném a gépet... ha mondjuk egy minimál Arch distrón van valaki, az más lehet, de Ubuntun nem nagyon működik az ilyesmi.

    van viszont egy nem túl erős teszt laptopom, amin kipróbálgatok disztribúciókat natívban, ha éppen rám jön a kényszer. de a főgépemre csak Ubuntu LTS megy fel, az is csak fél évvel a megjelenés után és azokból is csak az, amit már teszteltem a laptopomon.
    alap Ubuntu LTS 18.04 pl nem fog menni, Gnome3 memory leak miatt, meg kinézetre sem tetszik ez a kevert régies Unity+Gnome3 vonal. Ubuntu LTS 18.04 Budgie megy majd valszeg... arra kell legkevésbé átszokni, ha Ubuntu LTS 16.04 Gnome-ról jön az ember és a kinézete is vállalható.

    laptopon egyébként majd Solus OS Mate edition-t kezdek tesztelni. Mate, mert a Budgie-hoz már kicsit kevés benne az erő. Ubuntu Mate-t viszont gond nélkül vitte még régen... kíváncsi vagyok erre a rolling release megoldásra (amit pl a windows feltűnően szarul csinál, pl a napokban volt egy téglásító update), hogy mennyire megy ez nekik.