• gforce9
    #53
    ".Utáljuk azt, akinek egy kicsit jobb autója van, mintha az olyan marha nagy dolog lenne."
    Nem ezt írtam. Lehet te nem verted el új autóra a pénzt de a töbség ezt tette. Aztmeg hogy mennyibe kerül az alkalmazott én is tudom. Nem azt mondtam, hogy újakat vegyen fel, hanem azt, hogy ne hugyért szarért dolgoztassa, amit ugye szintén a többség megtett.

    "Meg mondjuk azt se felejtsd el, hogy egy vállalkozó k*rva sok pénz kockáztat, a saját vagyonát."
    Igen persze, az egyéni és Bt a kicsik. A nagyobbak, jellemzően a szarrágók úgy mentették ki a cégből a pénzt ahogy illett, aztán csőd és leszarták. Ez is jellemző példa. De marhára nem fogom megsajnálni a vállalkozókat. Se a kicsiket se a nagyokat. A kicsiknek kedvező az adórendszer, a nagyobbaknak meg pályázati lehetőségek vannak. Ezt, hogy Magyarországon nincs munkaerő elsősorban a vállakozók alakították ki és persze az állam is a közalkalmazotti szférában. Most sír mindegyik... saját gödrüket ásták meg.

    "Ezt kéne a magyarnak megtanulni, de soha nem fogja. Amerikában az a szemlélet, hogy "miként lehetek én is olyan sikeres, mint a másik ember akinek már sikerült"? Itthon meg az, hogy "miként húzhatom le az én szintemre azt, aki sikeres, hogyan gáncsolhatom el, hogyan utálhatom még jobban"! Ezért tartunk itt."

    Abszolúte nem ezt mondtam, de akkor összefoglalom újra. Azért nincs szakember és azért nincs munkaerő, mert a vállalkozóknak jellemzően az első dolga volt nagy lakást, prémium autót (ha használtan vette akkor meg a fenntartása kurvadrága) vásárolni, nyaralni menni 3 x stb. Mindeközben a munkaerő elkezdett kivándorolni, mert megélni alig lehetett a bérekből. Most meg csodálkoznak, hogy nincs munkaerő. Hát nincs. Talán tovább kellett volna gondolkodni.