• TokraFan
    A KATA-s vállalkozónak pont ugyanolyan számlaadási kötelezettsége van, mint bárki másnak!! A 12 milliós limit csak annyit jelent, hogy eddig az összegig egységes átalányadót fizetnek. Olyan nincs, hogy nem kell számlát adni. Ha nem kéne számlát adni, akkor honnan tudná a NAV, hogy mikor érte el a vállalkozás a 12 milliós határt, vagy hogyan ellenőrizné a működést? A számlaadás minden körülmények között kötelező!!! Aki nem ad, az konkrétan adót csal! Gyorsan beszélj egy könyvelővel, mert teljesen rosszul tudod ezt az egészet! Ha kifogsz egy ellenőrt és nem adsz számlát, bukta van!

Munkaerőhiány szerintem azért van, mert aki tehette, már elment innen külföldre dolgozni. Egy vízszerelő Németországban évi 8-10milliót megkereshet! Itthon ugyanannyi munkával 3-4millió max, és akkor már erősen pozitív voltam. A szomszédom burkoló, már 4 éve elment. Azok közül, akik a házamat építették, már senkit nem érek el, mindenki elment. Nekem pedig éppen az a tapasztalatom, hogy többségében a gányolók maradtak itt. Minden szart elvállalnak, hozzáértés nélkül, persze megy a duma, hogy "vágjuk a dolgot főnök", aztán úgy kell kidobnom a legtöbbet, mert komolyan én jobban megcsinálom. Kertésznől a hatodikat fogyasztom, ebből 4 szerintem életében nem tanult kertészeti iskolában. Azt hiszik, attól, hogy vesznek egy fűnyírót még pár szerszámot, már értenek hozzá, mert csak füvet kell nyírni azt meg a hülye is tud. Aha, csak amikor fingja nincs, milyen növényt gondoz, annak mik az igényei, nem ért a betegségekhez, szart se tudnak semmiről, ezek nem kertészek, csak annak hazudják magukat. És ez lassan minden szakmunkára igaz lesz. Hónapokig kell keresgélnem, ha akarok valamit. Szerintem ez rettenetes.