gforce9#38
Nem kisválalkozásokról beszéltem, hanem nemzetközi cégekről. IT ben sw és hw területen is szinte alig tudok olyan céget mondani, amiről legalábbbis adóelkerülési botrány ne látott volna napvilágot. Az autóipar szintúgy. Dízelbotrány, a légzsák botrány ami kurvasok típust érint és marhára beleszartak. Ahol csak tudnak vágják lefelé a költségeket a törvényes kereteket sem betartva. Mondtad a kereskedőket: A kereskedőket nem védem sőt. Pl számtechben a magyar piacon a !!legnagyobb webshopok!! és boltok is utaztatják az árut, vámmentesen hozzák be az EU-ba stb. A tisztességesen működő tövénykövető webshopokat és boltokat ezzel ki is nyírják. Pont a héten egy nagy magyar webshoppból vásárolt áru került a kezembe, beütöttem a gyári számát a gyártó keresőjébe és kiderült Iránba volt szánva, nem az EU-ba.... csodálkoztam is, hogy 20%-al olcsóbb volt, de így már megvan a magyarázat. Nem hinném, hogy az emberek rosszabbak vagy jobbak lennének máshol. Kihasználják hogy hol van joghézag és/vagy törvényeket hágnak át. Alig tudok mondani olyan céget, amelyikről elhiszem, hogy többé-kevésbé tisztességes. Te a jogállamban hiszel, oké, nem lenne rossz én is szeretnék hinni benne, de iylet még sem külföldön sem belföldön nem láttok. :)
"Nem tudom te mivel foglalkozol, de bizonyosan azon a területen is vannak olyan cégek, vállalkozók, akik sumákolnak. Tehát rólad is kijelenhető"
Lehet újat mondok neked, de az emberek zöme (szervizes vagyok) gyanakvással áll hozzám. Pontosan azért, mert az a tapasztalata, hogy a túlnyomó többség sumákol és átbassza az ügyfelet. Idő kell ahhoz, hogy be tudjam bizonyítani neki, hogy velem szemben a prekoncepciója nem bizonyul igaznak, mert nekem a visszatérő vevők megszerzése és megtartása a cél, nem az egyszeri lehúzás. De abszolúte megértem, hogyha így állnak hozzám, mert ismerem a szakmát. Mondjuk ez utóbbi kisvállalkozói sumákolás és lehúzás egy magyar jellemző, külföldön nem volt ilyen tapasztalatom, bár ott nyilván nem vettem igénybe minden szolgáltatást amit itthon.
Nem tudjuk meggyőzni egymást azért, mert linkelgethetnék napestig híreket a botrányokról, a te álláspontod valószínűleg akkor sem változna meg. Te pedig engem pont ezért - mert irtózatos mennyiségű ilyen hír lát napvilágot -, nem tudsz meggyőzni.
Az anyázáson kívül messzebb nem jutnánk, azt pedig sajnálnám. Nem hiányzik egyikőnknek sem.