TokraFan#35"Mi is az ezotéria azon amikor a konkrét valóság az amit leírtam?"
Baszki, ha nem rólad lenne szó, már felb*sztam volna magam ezen. De veled türelmes vagyok. :-)
A valóság az, hogy 1-2 cégről kiderült (pl. RAM gyártók), hogy kartelleztek! Ebből csúsztatsz az egész ágazatra, ami teljesen fals érvelést eredményez. Szerintem érted te, hogy mit mondok, csak nem akarod belátani. Pedig leírtam, hogy nem vitatom a megtörtént, bizonyított esetek létezését, hiszen miért tenném? Én a tények embere vagyok, nem az elképzeléseké.
Azonban, a VGA gyártók kapcsán NINCS arra utaló jel, hogy kartelleznek. Már csak azért sem, mert a keresletet egy jól behatárolt, egyértelmű ok lökte meg, a crypto bányászat. Vagyis ahhoz, hogy a te elképzelésed igaz lehessen, az kellene, hogy magát az egész crypto őrületet a VGA gyártók találták volna ki, és gerjesztették volna körülötte a hype-ot maximumra csak azért, hogy a termékeik árát feltolhassák! Ez pedig nyilván képtelenség...
Piaci szereplőként természetesen örülnek annak, hogy jól fogynak a termékeik, ezzel bárki így lenne, bármilyen területen. De ennél több emögött nincs, miximum HIT alapon, ahogy nálad is. De engem meg lehet győzni, ha mutatsz hiteles forrást annak bizonyítására, hogy a VGA gyártók szándékos és kvázi bűnszövetkezetben elkövetett összeesküvéséről van szó, akkor nem vitázom tovább, természetesen.
Nem állítok be senkit, sehogy. Csak azt próbálom elmagyarázni, hogy tőled szokatlan módon, extrém furcsán közelíted meg a témát, elsősorban nem értelmi, hanem érzelmi alapon és ebből adódnak aztán a teljesen téves következtetéseid.
Eleve nem értem, miért pont az IT cégek kartellezése, adóelkerülése, rossz munkakörülményei a célpont? Ez nem ádazat specifikus. Sőt, még csak nem is multi specifikus. Rengeteg magyar kisvállalkozó, 2-3 alkalmazottal is ugyan ezt megcsinálja, csak kicsiben. Szétszekálja azt a nyomorult 3db emberét, nem fizet nekik időben, megalázza őket, bejelnti alapbéren, az adót meg elkiskapuzza ahol csak lehet. Mi köze ennek a VGA gyártókhoz? Semmi. Ilyen alapon mindenkire fújhatnál, kezdve a kormányokkal akik milliárdokat lopnak össze többek között a te pénzedből is, folytatva bármilyen gazdasági szereplővel aki profitot akar maximalizálni.
Az Intel kapcsán meg pont ellent is mondasz magadnak. Már hogy a p*csába kartellezhetnének a jelenlegi nagy gyártók, ha ezzel a fejükre húznak egy újabb konkurenst? Az pedig, hogy az Intel most üzletet lát valamiben, miért baj? Könyörgöm, ez egy piaci szereplő! Az a dolga, hogy profitot termeljen. Ha úgy látja, érdemes -és most érdemes- belépnie erre a piacra, akkor lépjen be, ezzel igazából pont te jársz jól, mert nagyobb lesz a verseny és a kínálat, ami csökkentheti az árakat.
Megjegyzem ismét, a helyzeten elsősorban a nagykereskedők kaszálnak/kaszáltak, nem a gyártók! Nyilván a gyártónak is az az érdeke, hogy ne a raktárakabn álljon a terméke, de azt az un. értelmezhetetlen "extra profitot" amit emlegetsz, a nagykereskedő teszi zsebre!
Tehát nincs semmi logika abban amit állítasz! Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.05.19. 13:52:08