• Irasidus
    #69
    "Másrészt- akkor honnan a legjobb "tájékozódni"? Én úgy csinálom, hogy elolvasok mindent, aztán kb. átlagot vonok, illetve súlyozom azzal is, hogy eddig melyik oldal hányszor tévedett. Lehet emiatt vannak most nálam a ballib hírforrások kicsit lent, mert 8 éve megy a "most már biztosan összedől az ország" és erre meg jé, rekord GDP növekedés. "

    A közgazdaság megértéséhez, elsősorban közsaságtani és pénzügyi ismeretek szükségesek, ugyanígy az EU szerkezetnék megértéséhez szintén, amibe még jog, és politológia is szükséges. Ezeknek ismeretek hiányában tényleg csak elhinni tudod amit írnak az újságok. Nem szükséges államvizsgát tenni belőle, de némi alapvető ismeretre szert tenni nem nagy ördöngösség az internet korában. Szóval egyetemi anyagból, és ezeknek értelmezéséből. A a ki és befizetési, azaz a száraz számadatok meg nyilvánosak, igaz több ezer oldal, de idézni csak innen érdemes, vagy egy független tanulmányból, ami összefoglalja. Ez megint nem újságíró szint... Midensestre érdekes, hogy azt mondod, te egy politikusnak hiszel inkább. Ok, akkor ezek szerint átmenetük hitvitába? Miközben, azt mondod egyetértesz alapdolgokban velem. Ez egy kicsit zavaros most így nekem.

    Az index sem pártfüggetlen, mint ahogy egyik média sem Magyarországon, itt most nem arról van szó, hogy minden a jobboldal kezében van, mindegy honnan idézel, valamelyik párt érdekeltségbe tartozik, vagy lazán, vagy szorosabban. Ez lehet jobb, bal, vagy egyéb. Itthon így működik a média.