• Archenemy
    "a Lengyelek ezért a pénzért szolgáltatást vesznek, tehát azt is írhatnád - hogy a németek ingyen dolgoznak, hiszen azt a pénzt kapják vissza mit adtak"

Pont ezt is írtam, 17:56-kor, itt:

"Ő meg azt mondja, hogy Magyarország ezt a lehívott "német" 30 forintot egyből egy német multinak adja, amelyik itt mondjuk utat épít, tehát ez a pénz egyből vissza is kerül Németországba, és egy német céget gazdagít, németeknek ad munkát, stb.

Ez is igaz, de hozzátenném, hogy attól az út még itt épült meg."

Kiemeltem, hogy biztosan észrevedd.

"Ez nyilvánvalóan nem így működik, ahogy Günther Oettinger egy újságnak nyilatkozza"

Hát nekem hitelesebbnek tűnik, mint "egy random ember az sg.hu fórumairól", plusz hihetőbb is, hogy puszta szívjóságból senkinek nem adnak ekkora pénzeket, csak akkor ha megtérülés van. Ennél nekem sokkal hitelesebb az, hogy a német cégek kibulizták, hogy a német adófizetők által befizetett kohéziós pénzek Magyarországon keresztül azért csak becsorogjanak a német cégekhez. Ebben mi nem járunk különösebben rosszul, de ne higgyük, hogy ez a mi üdvünkért történik.

" A legrosszabb ezekről tájékozódni"

Egyrészt pont azért idéztem indexet meg portfoliót, hogy biztosan ne "orbánpropagandát" hozzak.

Másrészt- akkor honnan a legjobb? Én úgy csinálom, hogy elolvasok mindent, aztán kb. átlagot vonok, illetve súlyozom azzal is, hogy eddig melyik oldal hányszor tévedett. Lehet emiatt vannak most nálam a ballib hírforrások kicsit lent, mert 8 éve megy a "most már biztosan összedől az ország" és erre meg jé, rekord GDP növekedés.