• Skylake
    #3
    Ó, ez még csak a teteje, drágáim.

    Nem látok a jövőbe, de meg merem itt jósolni azt, hogy jövőben botrány lesz abból amikor kiderül, hogy bármely kormányzat, amely eleget tejel, illetve bármilyen cég, aki úgyszintén, olyan adatokhoz fér hozzá a Facebook-ról, abban a formában és szerkezetben, ahogy kéri, illetve amennyit fizet. Mégis, ki az a hülye, aki azt gondolja, hogy egy olyan platform, ahol a nyugati világ lakosságának 95%-a megtalálható, és ahova a gyökerek örömmel és dalolva töltenek fel mindent, mintha nem lenne holnap, nos ez az adattömeg csak úgy elheverget annak a szájbak*rt f*szkönyv szerverparkjaiban?

    Ott van mindjárt a hírhedt Palantir, hogy rohadjon meg az is. Peter Thiel úr aztán igazán közel áll az FB-hez. http://www.businessinsider.com/emails-peter-thiel-palantir-facebook-cambridge-analytica-2018-3

    De persze lehet tovább menni, például a fantasztikus kontent-továbbító nagyvállalkozás, az Akamai tulajdonosi körére tekinteni, és izraeli-amerikai kapcsolataira. Úgyhogy rövidesen ki fog derülni, hogy az internet arisztokráciája tulajdonképpen totálisan kézivezérelt adatgyűjtő, és piaci és kormányzatibefolyás-szerző szervezetrendszere a világban az USA-nak, Google, Facebook, Akamai, M$, Twitter, és az összes mai kétpofára zabált szolgáltatás egyaránt. De ezen nem kell csodálkozni, mert mégis, ki gondolja azt, hogy ezek a cégek ekkora befolyást szereznek a világban, akkor nem fogja e az USA kormányzata ezeket e célra használni? Te sem tennél máshogy ha az USA geopolitikai érdekeit akarnád érvényesíteni! E tekintetben ez egy nagyon kedvező állapot nekik: internet = usanet. De nekem, mint európai állampolgárnak egyáltalán nem biztos, tekintettel Európa geopolitikai érdekeire. Ugye ebből a kontextusból tökre érthető az is, hogy Kína például csupán az internet technológiáját akarja átvenni, de ezeket az amerikai cégeket kiszorítani? Evidens, és most abba ne menjünk bele, hogy ezek a technológiák mennyiben fognak ott a jövőben önkényuralom megerősítését szolgálni.

    Nincs mese. Akinek van esze, minimálisra, abszolút a lehető legkevesebbre redukálja jelenlétét ezen a szemét platformon, illetve az összes többin is. Már csak elvből is.