• Irasidus
    #4
    Az exobolygókat egy részét is kizárólag gravitációs hatás révén észleljük, a fekete lyukakról nem beszélve. Most azokat értem ezalatt, ami körül nincs akkréciós korong, mert tudom belekötnél, de példát is mondok Sagitarius-A. Amúgy de logikus, a gravitációs modellek módosítása, ilyen volt a MOND, a TeVeS, vagy a BSTV, és még sok más. Ez viszont tesztelhető, illetve az is, hogy anyag okozza, vagy a hibás modell, és az jött ki, hogy ez bizony létező anyag illetve energiafajta, és nem téves modell.

    A sötét anyag, illetve sötét energia kutatása két irányban zajlik. Egyrészt csillagászati okokkal magyarázva, másrészt részecskefizikai oldalról, de mára ez a két oldal egymásra talált. Az egyiknek van egy megfelelő mennyiségű, és energiájú anyaga a másiknak meg leíró modellje. A probléma, hogy túl sok modell van, és egyenlőre nem tudjuk melyik lehetőség az igaz. Nézd csak!

    A vöröseltolódásnak három oka lehet, ezeket el lehet különíteni egymástól, nem lehet összekeverni őket, és bizony a gyorsulva tágul az univerzum. Az univerzum topológiája már nem kérdéses, kimért, bizonyított dolog. Gondolom ezekkel majd jól nem értesz egyet, szóval nyugodtan belehetünk.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.04.01. 15:57:15