• t_robert
  #5
  illetve eszembe jut egy régebbi novella.
  Melyben az emberek azt tervezik hogy egy hidrogén bombát lőnek a mars felszínére, hogy megfigyeljék a robbanás fényét és abból elemezzék az összetevőket.
  na megtudják ezt persze a marslakók is. akik addigra már egy hanyatló civilizációban élnek és már csak egyetlen városban a Marson. Vajon mennyire veszélyeztetik őket a földiek kísérlete. mit tegyenek semmisítsék meg a rakétát, ami közeledik a Marshoz vagy hagyják becsapódni. Mégse zavarják meg a beavatkozással egy olyan fejletlen, de militáns fajt, mint az emberiség. Jobb ha nem tudnak a marsi városról. Végül mivel a rakéta tervezett becsapódási helye a várostól keletre 1000 mérföldre van a sivatagban nem itélik meg veszélyesnek és a nem beavatkozás mellett döntenek. aztán másnap értékeli a kísérletet két technikus a földi központban.
  - láttad a tegnapi becsapódást milyen szépet villant még ebből a a távolságból is?
  - ja és milyen pontos volt, elvégre csak 1000 mérfölddel ment nyugatabbra a tervezett helytől. ami szenzációs pontosság ilyen messziről. remek munkát végeztek. Milyen szerencse, hogy a Mars lakatlan, mert ahol robbant a bomba azoknak igen csak melegük lett volna, ha léteznek.
  ÉS IGAZA VOLT MÁR VALÓBAN NEM LÉTEZETT ÉLET A MARSON... :)