• molnibalage83
    #90
    1. A hővezetés az egy anyag saját magán belöli hővezetési képességét írja le. A hőátbocsátás az hőátadás-hővezetés-hőátadás egy pl. egy fal esetében. Ha te úgy képzeled el az atomeraktort, hogy a külső kör hűtése lenne a talaj által, akkor a csőben áramló víz-csőfalnál vagy hőátadás - a csőfalban hővezetés, a csőfal és Mars (sziklás-homokos) talaj között hőátadás és a hőt a talaj kéne, hogy elvezesse.

    Elgondolkoznál végre azon, hogy a Földön mi a faszért mindenki folyadékkal hűt, ha csak lehet, gázzal (levegőben), ha nagyon nincs más, de a földdel való hűtés az kb. családi ház hőszivattyúval. Azt is megnézed, hogy kb. 10-20 kW teljesítményhez mekkora talajt csöveznek be?

    Nem is értem, hogy a sok hülye mérnök miért szopatja magát a több ezer m3/h kapacitású vízkivételi művel atomerőművek, és helyette miért nem vezetékezik csak be a talajt és küldik le a vizet? Hát azért barátom, mert nevetséges a megvalósítható hőáram azért. Az ellen és keresztármű hőcserélők mem merő passzióból vannak mindkét oldalán folyadékkal vagy egyik oldalán gőzzel.

    2. A vasérc teli van kőzet szennyezővel. Nézd mega különböző szilikátor vagy csak az SiO2 hővetetésén. 1-2 W/mK. Na nem mintha számítana...

    A kommented alapján én képtelen vagyok elhinni, hogy te valaha is sikeresen végezted el a hőtan kurzusokat. Akkora marhaságot írtál le csoda, hogy nem roppan bele a fórummotor... A sok sci-fi film idézgetése helyett javaslom a hőtan ismeretek felfrissítését és műszaki szemlélettel való gondolkozást. A lenti teljesítményeddel én kb. 2 perc után vágtalak ki volna a vizsgáról...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.03.23. 23:48:56