• Sequoyah
    #53
    Pont ezt kezdtem el irni, amikor lattam, hogy mar leirtad:D
    A gyemant ertektelen. Ipari felhasznalasra kell egy kisebb mennyiseg belole, de egyebkent csak csillogni tud.

    Egyebkent egyre gyakoribb, hogy a technologia fejlodesevel az ipar kis mennyisegu, de annal fontosabb vegyuletekre tart igenyt, amik a foldon viszont meg annal is ritkabbak. Nem hiszem hogy valaha vasat akarnank az urben banyaszni, de pl ha csak nehany 100/1000 tonna unobtainium az egesz ipart el tudna latni, akkor azt mar a kozeljovoben is megerheti az urbol lehozni. Persze ehhez 1: kell ilyen anyag amibol hiany van, 2: talalni kell aszteroidat ahol viszont van boven.
    Ha ez megvan, akkor a toke mar nem lesz problema. Ma sem szokatlan ha tobb10 milliard $ koltseggel nyitnak uj banyat valahol, es ennyibol mar a Marsot is siman meg lehet jarni.

    De vannak ketsegeim, mert a fold is aszteroidakbol allt ossze, szoval mi olyat talalhatnank odafennt, ami itt lennt nincsen? Persze a jovoben az a szep, hogy nem lehet megjosolni. A megoldas valami olyasvalami lehet, amire ma egyaltalan nem is gondolunk... Regen is erveltek a szamitogepek/autok stb... piaci eletkeptelensege mellett, aztan mi lett belole.