Lapcsaládunk: Sg.hu PROHARDVER! Mobilarena IT Cafe GAMEPOD.hu LOGOUT.hu

Informatika és tudomány

bejelentkezés RSS hírlevél tárhely impresszum
Főoldal Tudomány IT/Tech Film Játék Autó
Fórum Tudományos hírek fóruma
Oldal:

Cikk olvasása: Már jövőre jöhet Musk Mars-rakétája
Ugrás a topicra
  • defiant9
    #159 2018.03.26. 04:44
    A mars talajába juttatott hő is az űr felé távozna. Azonban ez a laza szerkezetű poros/sziklás talaj gyakorlatilag olyan hőszigetelő mint az üveggyapot:
    Thermal conductivity k as a function of depth for the two end-member cases considered. The surface conductivity is limited by the conductivity of CO2 and takento be 0.01 W m/K. At a depth of 10 m, the models reach 95% of the final conductivity k1 of 0.02 W m/K(solid line) and 0.1 W m/K(dashed line).

Én nem látok jobb módszert mint kevés elektromossággal elkezdeni a vaslemez gyártást majd radiátor felületet préselni belőle ami már egy nagyobb erőmű hőjét is képes kisugározni, ahogy mondtam, egy valamiből rengeteg van ott, az pedig a szabad terület.
    Az elhangzott 300 év nem is tűnik irreálisnak, de lehet hogy 3000 lesz. Abban viszont biztos vagyok hogy előbb-utóbb megcsináljuk, ilyen versengő/hódító a természetünk.
  • # válasz privát
  • Főoldal Tudomány IT/Tech Film Játék Autó
    Adatvédelmi tájékoztató E-mail: © 1998-2026 SG.hu Kiadói Kft. - Minden jog fenntartva! Adatvédelmi beállítások

Bejelentkezés