• kgpro
    "Ha megpróbálnád megérteni, amit írok, akkor rájönnél, hogy egy hit nélküli tudós sohasem lesz képes igazán naggyá válni. Ő sem tudott einsteini, vagy newtoni magasságba érni. Pedig a képessége meg lett volna hozzá."
    Ezek szerint minden Nobel díjas tudós hívő? Vagy ők nem igazán nagy tudósok? Ki az akkor szerinted?
    Newtonra azt mondod, hogy igen. Ő nem volt hívő... sőt...
    Einstein?... olvass néhány mondatot tőle:
    1. "A hajszából az első kivezető utat a vallás mutatta, melyet a hagyományos nevelő-oktató gépezet minden gyermekbe beleplántált. Így lettem én is – noha vallástalan (zsidó) szülők gyermeke voltam – mélyen vallásos, ez azonban 12 éves koromban hirtelen véget ért. A népszerű tudományos művek olvasása során hamarosan meggyőződtem arról, hogy a bibliai történetek jó része nem lehet igaz. Ennek következményeként szinte fanatikus szabadgondolkodóvá váltam, amihez az az érzés társult, hogy az állam szántszándékkal hazudik az ifjúságnak. Ennek az élménynek az lett a következménye, hogy bizalmatlan lettem minden tekintéllyel szemben, szkeptikussá lettem a mindenkori társadalmi környezetben élő meggyőződésekkel szemben”
    2. „Én egy mélységesen vallásos hitetlen vagyok; ez egy új vallásféle.”
    3. „Az a szó, hogy «isten», számomra semmi más, mint az emberi gyengeség kifejezése és terméke; a Biblia tiszteletreméltó, ám primitív és meglehetősen gyermeteg legendák gyűjteménye.”- Einstein sajátkezűleg, német nyelven írt levele 1954-ben Erich Gutkind filozófusnak
    Elgondolkodtató, nem?